Un festival va purta numele actorului Ion Dichiseanu! ”Vor fi trei zile frumoase alcătuite din teatru, film, muzică și … dragoste de viață!”

Publicat: 05 apr. 2022, 13:40 Autor: Maria Apostol General

Trebuie să cinstim mereu memoria artiștilor români care au trecut la viața veșnică și care au bucurat milioane de suflete. Un creator total, cu o carieră de aproape 60 de ani, Ion Dichiseanu va da numele unui festival care va aduce în fața publicului cele mai îndrăgite forme de artă.

Fiica regretatului artist Ion Dischiseanu, Ioana a făcut publică inițiativa Primăriei Adjud, care a pus bazele unui festival ce va purta numele tatălui ei, cel supranumit de public și colegi ”Lordul” filmului și teatrului românesc.

Mai există oameni care susțin arta. Tocmai de aceea, acești oameni se implică în promovarea culturii și valorilor acestei țări . La Adjud, în perioada 20 mai- 22 mai 2022 va avea loc Festivalul Ion Dichiseanu. Vor fi trei zile frumoase alcătuite din teatru, film, muzică și… dragoste de viață! Iar acest eveniment nu putea să aibă loc făra primăria Adjudului, primarul Nechifor Florin și Andrei Giurgia, directorul SFR”, a transmis Ioana Dichiseanu pe pagina ei de Facebook

Inițiativa autorităților locale este lăudabilă, cu atât mai mult cu cât acestea au stabilit ca inclusiv piațeta din fața Casei de Cultură „Tudor Vornicu” din Adjud să poarte numele lui Ion Dichiseanu.

Ioana Dichiseanu: ”Tata îmi spunea că sunt lumina ochilor lui”

A trecut aproape un an de când Ion Dichiseanu a trecut la cele sfinte, iar fiica lui, Ioana, a mărturisit că îi poartă o dragoste nemărginită, dar a avut nevoie de ajutorul familiei pentru alinare.

Am reușit să trec peste momentele dureroase cu ajutorul mamei mele, al lui Adi și al Anastasiei. Ei sunt sprijinul meu în fiecare zi și nu știu cum m-aș fi descurcat fără ei. Mai ales fără Anastasia! Tata îmi spunea că sunt ”lumina ochilor lui” și acum eu îi spun Anastasiei la fel (…)

L-am visat de foarte multe ori. Unii spun că există aceste vise de tip ”vizită” pe care le-am avut cu tata, alții susțin că visul ar fi doar produsul subconștientului nostru. În orice caz, au fost atât de multe coincidențe, încât eu tind să cred că nu a fost doar subconștientul meu”, ne-a declarat Ioana Dichiseanu într-un interviu pe care îl puteți citi integral AICI.

Publicat: 05 apr. 2022, 13:40 Autor: Maria Apostol General
Pe aceeași temă