Ultimele imagini cu jurnalista Cristina Țopescu! Ea va fi incinerată astăzi, însă preoții refuză să-i facă slujbă

Publicat: 16 Jan. 2020, 10:35 News

Cristina Țopescu va fi incinerată astăzi, după ce familia ei a luat această decizie. Biserica Ortodoxă Română refuză să oficieze slujbă la incinerare pe motiv că ea contravine tradițiilor creștinești.  

În seara zilei de 12 ianuarie, Cristina Țopescu a fost găsită fără suflare în casa ei, după ce timp de trei săptămâni nimeni nu a mai putut să o contacteze.

În ciuda mărturisirilor făcute de prietenii ei, care spuneau că fosta prezentatoare și-ar fi dorit să-și doarmă somnul de veci lângă cel care i-a deschis orizonturile în ale jurnalismului, tatăl ei, Cristian Țopescu, care se află îngropat în Cimitirul Ghencea Militar, iată că restul familiei a considerat incinerarea ca fiind o decizie mai bună.

Astfel că, astăzi, Cristina Țopescu va fi incinerată la Crematoriul Uman Vitan Bârzești, iar cenușa ei va fi depusă într-un loc special din cimitirul Bellu.

Cristina Țopescu s-a născut pe 4 iulie în Oradea. A fost primul copil al regretatului comentator sportiv Cristian Topescu, din prima lui căsătorie. Vedeta mai avea doi frați: Cristian și Sebastian. Cristina Țopescu a fost atrasă de lumea televiziunii chiar din copilărie, călcându-i pe urme tatălui ei. În perioada 1970 și 1979, ea a apărut în mai multe emisiuni pentru copii. Când tatăl ei a căzut în dizgrația regimului comunist, Cristina a fost exclusă de pe ”sticlă”.  

Înainte de ’89, regretata vedetă a avut o tentativă nereușită de a părăsi țara. A vrut să ajungă în Germania, la mama ei, Rodica Țopescu, grav bolnavă. Nu se înscrisese în Partidul Comunist, așa că nu i s-a mai dat voie să părăsească țara. A încercat, totuși, să ajungă la mama ei! Alături de alți 31 de fugari și o călăuză, a fost prinsă însă exact pe ”fâșia verde”, când mai avea puțin până la libertate. Trei luni a stat după gratii Cristina Țopescu, în mai multe penitenciare. A fost eliberată de 19 decembrie 1989 pentru că începuse Revoluția. A participat, imediat, la manifestații.

Cristina Țopescu a fost absolventă a Facultății de Limbi Străine din București, secția Engleză – Italiană. Înainte de 1989, în perioada când nu a avut serviciu, a trăit din meditații, a fost corector la revista “Contemporanul”, a scris la revista “Cinema”, a tradus filmele care circulau pe casete video.

În 1991, ea a revenit în televiziune, după ce a semnat un contract cu cei de la PRO TV. Ulterior, moderatoarea a devenit vedetă Prima TV, unde a lucrat timp de 12 ani. S-a retras din televiziune în aprilie 2013. Iar, din noiembrie 2019, era consilier al secretarului de stat din Ministerul Sănătății.

Publicat: 16 Jan. 2020, 10:35 News
Pe aceeași temă