ULTIMA ORĂ! Gabriela Firea cere închiderea școlilor din Capitală

Publicat: 09 Mar. 2020, 10:28 News
ULTIMA ORĂ! Gabriela Firea cere închiderea școlilor din Capitală

Primarul Capitalei Gabriela Firea a anunțat luni, într-o conferință de presă, primele măsuri în Capitală de teama răspândirii coronavirusului.

Decizia vine după ce în București au fost confirmate două cazuri cu coronavirus. „Voi merge până la demiterea managerilor care nu respectă recomandărie şi deciziile”, a avertizat primarul.

Gabriela Firea a anunțat suspendarea activității celor 14 teatre aflate în administrarea Primăriei Generale, până la data de 31 martie.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, luni, mai multe măsuri restrictive luate la nivelul municipiului București în vederea prevenirii răspândirii noului coronavirus și a cerut public închiderea școlilor din Capitală.

„Putem sa fim responsabili si intelepti si sa inchidem scolile si gradinitele. O spun atat ca primar, cat si ca parinte si va spun de ce. Domnul care a venit din Italia nu a intrat imediat in izolare. S-a mai intalnit cu alte persoane. Va dati seama ce inseamna o adevarata ancheta epidemiologica. Va dati seama ca in momentul in care un singur copil are test pozitiv se va declansa o adevarata groaza. Rapiditatea cu care se poate raspandi un virus este imensa. Nu se poate face preventie cu rezultate bune decat luand masuri care pot fi contestate, dar aici nu mai e vorba de politica, nici de fotbal. E vorba despre viata oamenilor. Am vazut autoritati care se tem sa ia masuri pentru ca se tem sa fie criticate. Eu imi asum sa fiu criticata. Pe raza municipiului Bucuresti scolile si gradinitele trebuie inchise. Noi nu putem impune, dar putem transmite aceasta rugaminte, sa facem aceasta propunere. Aceasta este propunerea noastra. O spunem clar si raspicat si nu ne e teama de nico critica”, a declarat Firea.

Publicat: 09 Mar. 2020, 10:28 News
Pe aceeași temă