Turta dulce de casa cu glazura de ciocolata! E un deliciu sanatos pentru cei mici si cei mari!

Publicat: 02 Jan. 2019, 11:12 Retete & Diete

Turta dulce inca reprezinta un desert pe placul multor oameni, asa ca nu ezita daca vrei sa o prepari si tu acasa!

Orice reteta de turta dulce poate fi facuta rapid si cu un minim necesar de ingrediente, asa ca reprezinta o solutie ieftina daca vrei sa faci un desert cu putini bani. Turta dulce de casa cu glazura de ciocolata e un deliciu care va fi atat pe placul copiilor, cat si a adultilor, si va fi imposibil de refuzat.

Reteta poate fi realizata atat cu ciocolata neagra, cu lapte sau alba, pentru glazura ce trebuie turnata la urma. Si, chit ca turta dulce este in general un desert clasic, aceasta adaptarea moderna a sa va fi cu siguranta pe placul pofticiosilor de dulce.

Turta dulce de casa cu glazura de ciocolata

Turta dulce de casa cu glazura de ciocolata

Ingrediente pentru turta dulce de casa cu glazura de ciocolata:

250 grame faina
70 grame unt
3 linguri zahar brun
4 linguri de miere
5 linguri lapte
1 ou
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
coaja unei portocale
1 lingurita scortisoara
1/2 lingurita ghimbir
un praf nucsoara, un praf de sare

Ingrediente pentru glazura de ciocolata

un albus
150 grame zahar pudra
zeama a jumatate de lamaie
apa fierbinte
100 grame ciocolata neagra
50 mililitri smantana pentru frisca

Preparare turta dulce de casa cu glazura de ciocolata:

Untul la temperatura camerei se bate cu zaharul brun, coaja de portocala si oul. Se adauga apoi laptele si mierea, si se amesteca pana se obtine o compozitie omogena. Faina cu sarea, bicarbonatul si condimentele se amesteca separat. Toate ingredientele se incorporeaza, cele umede cu cele uscate, pana la obtinerea unui aluat lipicios. Aluatul se da la congelator pentru 30 de minute.

Tava ce urmeaza sa fie folosita se stropeste cu putina apa inainte de asezarea hartiei de copt. Turta dulce se formeaza cu o lingurita si se rotunjeste intre palmele umede. Bilutele formate se pun in tava si se dau la cuptor pentru 15 minute, la 180 de grade, pana cand turta dulce este rumenita. Centrul sau trebuie insa sa ramana moale la atingere.

Vom trece la prepararea glazurii pentru turta dulce de casa cu glazura de ciocolata. Se separa oul si se bate albusul spuma cu zeama de lamaie. Cand volumul sau s-a dublat se adauga zaharul pudra treptat, pana cand se obtine o bezea tare, care se tine de tel. Glazura se subtiaza cu 2-3 linguri de apa fierbinte. Fiecare prajiturica se trece prin aceasta glazura, cu partea bombata in jos si se lasa la uscat.

Mai apoi, smantana pentru frisca trebuie incalzita si turnata peste ciocolata maruntita. Se lasa la foc aproximativ 2 minute, si se amesteca energic, pana cand se obtine o crema omogena. Fiecare turta dulce se trece prin glazura de ciocolata, cu partea neglazurata in jos. Turtele trebuie lasate sa se intareasca timp de cateva ore.

(sursa: retetepractice.ro)

Publicat: 02 Jan. 2019, 11:12 Retete & Diete
Pe aceeași temă