Turta dulce de casa absolut delicioasa si frageda! Reteta clasica pe care o vei indragi

Publicat: 02 ian. 2019, 17:54 Autor: madalina m. Retete & Diete

Turta dulce de casa poate fi preparata foarte usor si va fi pe placul iubitorilor de dulce!

Turta dulce de casa, reteta clasica, se pregateste intr-un mod simplu si cu ingrediente putine. Puteti decora prajiturelele si cu diverse tipuri de glazura, iar noi o recomandam in special pe cea de ciocolata!

Pentru ca este un desert indragit atat de catre cei mici, dar si de cei mari, turta dulce clasica poate fi gata si intr-un timp scurt. Sunt necesare 10 minute pentru preparare, iar alte 15 pentru gatire.

Turta dulce de casa absolut delicioasa si frageda! Reteta clasica pe care o vei indragi

Reteta pe care v-o prezentam in continuare este cea de la care au pornit toate celelalte variante, cum ar fi cea pentru turta dulce de casa cu miere, turta dulce de casa pufoasa sau turta dulce de casa cu glazura de ciocolata.

Turta dulce de casa delicioasa, reteta clasica si rapida

Ingrediente pentru turta dulce de casa, reteta clasica:

500 g faina
4 oua
9 linguri miere
200 g zahar pudra
1 lingurita cu mix de scortisoara, nucsoara, cuisoare, ghimbir, anason
1 lingurita bicarbonat
1 lingura suc de lamaie

Preparare turta dulce de casa clasica si frageda:

Untul topit se amesteca intr-o craticioara impreuna cu mierea, zeama de lamaie si zaharul, la foc mic. Ingredientele trebuie date de pe foc dupa ce s-au omogenizat bine si se lasa la racit. Intre timp, se amesteca ingredientele uscate care au mai ramas, mai putin ouale.

Acest amestec obtinut din ingredientele uscate se combina cu cel de unt topit, iar ouale se adauga peste, dupa ce au fost batute. Aluatul pentru turta dulce clasica se framanta lent, dar ferm, pana cand se omogenizeaza. Se mai adauga faina pana cand se ajunge la consistenta dorita.

La final, aluatul trebuie sa fie unul elastic si nelipicios. Castronul in care e aluatul trebuie acoperit cu un prosop uscat si se lasa sa creasca cel putin 30 de minute. Intre timp, se incinge cuptorul si se tapeteaza o tava cu hartie de copt.

Din aluatul care a stat la crescut se formeaza bilutele de turta dulce sau diverse forme si se pun in tava, cu o distanta de 1-2 centimetri intre ele, pentru a avea locul necesar in care sa creasca, fara a se lipi. Tava trebuie lasata 15-20 de minute la cuptor, in functie de cat de mari sunt turtele si se verifica din cand in cand pentru a nu arde.

(sursa: retete.unica.ro)

Publicat: 02 ian. 2019, 17:54 Autor: madalina m. Retete & Diete
Pe aceeași temă