Tudorel Dima a murit. Academicianul avea 79 de ani

Publicat: 03 Jan. 2019, 13:24 Life

Cunoscut filosof şi logician, fost director al Institutului de Cercetări Economice şi Sociale "Gh. Zane" al Academiei Române, filiala Iaşi, a murit la vârsta de 79 de ani.

Tudorel Dima a murit la 79 de ani

Tudorel Dima a murit. Academicianul avea 79 de aniA făcut parte din prima generaţie de studenţi de după reînfiinţarea în oraş a studiului filosofiei, având şansa de a întâlni profesori remarcabili precum Petre Botezatu, Vasile Pavelcu, Ernest Stere şi Ştefan Bârsănescu. În anul 1962 îşi finalizează studiile, specializarea filosofie, iar, în 1973, a obţinut titlul de doctor în filosofie, specialitatea logică, la Facultatea de filosofie a Universităţii din Bucureşti.

Tudorel Dima a murit. Academicianul avea 79 de aniA predat cursuri de logică generală, epistemologie, istoria logicii, inducţie şi probabilitate. Academia Română l-a ales membru corespondent în anul 1996, iar, în anul 2011, a fost ales membru titular.

A fost specialist în logică deductivă şi inductivă, epistemologie, filosofia ştiinţei, filosofie românească, iar în aceste domenii a avut contribuţii originale, de exemplu, a iniţiat structurarea unei logici hermeneutice pe baza lucrărilor lui Constantin Noica şi a valorificat opera lui Petre Botezatu şi a lui Lucian Blaga, informeaza mediafax.ro.

« Pagina anterioară

Publicat: 03 Jan. 2019, 13:24 Life
Pe aceeași temă