1. Renunţaţi la număratul caloriilor
Bazaţi-vă pe ce vă cere corpul, în loc să număraţi caloriile. Nutriționiștii recomandă să mâncaţi încet şi să vă opriţi atunci când nu vă mai e foame. Porţiile nu ar trebui să fie mai mari decât palmele, pentru că stomacul are aproximativ dimensiunile unui pumn.
2.Înlocuiţi mâncărurile albe cu cele brune
Pastele albe, orezul alb şi pâinea albă asigură foarte puţini nutrienţi şi sunt transformate foarte rapid în zahăr.
3. Dormiți mai mult
Încercaţi să vă culcaţi seara mai devreme decât sunteți obișnuiți. Somnul este foarte important nu numai pentru slăbit, ci şi pentru sănătate, în general.
4. Mâncaţi cinci sau şase mese pe zi
Experţii recomandă să mâncaţi trei mese importante şi două sau trei gustări sănătoase în fiecare zi. Astfel vă veţi asigura nivelul optim de nutrienţi şi de energie şi vă veţi ţine foamea sub control.
5. Mâncaţi proteine la fiecare masă şi gustare
Proteinele sunt esenţiale pentru creştere şi repararea organismului. Totodată, acestea vor ţine foamea la distanţă pentru mai mult timp, astfel că veţi fi mai puţin tentaţi să mâncaţi produse nesănătoase între mese. Nutriționiștii recomandă să mâncaţi pui sau peşte bogat în proteine, alune sau nuci la fiecare masă ori gustare.
6. Ţineţi stresul sub control
Stresul modifică echilibrul hormonal, încetineşte metabolismul şi face organismul să depoziteze mai multă grăsime, în special în partea de mijloc a corpului. Stresul are acelaşi impact asupra organismului ca şi zahărul, vă face să poftiţi la alimente nepotrivite, în special la gustări foarte sărate, grase, sau dulciuri.
7. Faceți sport
Exerciţiile fizice sunt foarte importante pentru starea generală de sănătate, pentru energie, dar şi pentru menţinerea siluetei. Începeţi uşor dacă nu sunteţi o persoană activă. Încercați să mergeți pe jos cel puțin 30 de minute în fiecare zi.
Citeste si: „Super-dieta cu castraveti. Dai jos 7 kg in 7 zile. Cum prepari salata”