Trei bebelusi mor in fiecare saptamana din cauza acestui obicei banal al parintilor! Nu multi isi dau seama ca isi pun micutii in pericol. Cum o fac

Publicat: 31 ian. 2018, 17:52 Autor: madalina m. Parenting

Un studiu efectuat recent a ajuns sa socheze pe toata lumea, dupa ce mai bine de trei bebelusi ajung sa isi gaseasca sfarsitul, in fiecare saptamana.

Autoritatile din Marea Britanie au tras un semnal de alarma, iar proaspetii parinti s-au ingrozit cand au aflat ca un obicei banal, pe care il fac fara sa isi dea seama, le poate aduce sfarsitul micutilor.

Inca din anul 2013, peste 665 de bebelusi au murit din pricina acestei probleme care ia tot mai des amploare, in special in cazul familiilor tinere.

Trei bebelusi ajung sa moara in fiecare saptamana din cauza acestui obicei banal

Mai mult, in ultimele 12 luni, aproximativ 141 de bebelusi au murit subit, dupa ce parintii lor au decis sa ii culce in acelasi pat in care dorm si ei. Desi e un obicei care poate parea mai sanatos, in teorie, realitatea e una crunta.

Specialistii avertizeaza cu privire la aceasta metoda, pentru ca tot mai multi bebelusi ajung sa nu mai poata fi salvati de catre medici, atunci cand sunt gasiti fara suflare. Totodata, aceasta problema a primit si un nume socant: „Sindromul Mortii Subite al Bebelusilor”.

Parintii care aleg sa imparta acelasi pat cu bebelusul lor ajung sa il puna pe micut in pericol de moarte si nu realizeaza de foarte multe ori riscurile pe care le implica acest obicei.

Trei bebelusi ajung sa moara in fiecare saptamana din cauza acestui obicei banal

„Cei care adorm langa bebelusi in timp ce stau pe canapea sau intr-un fotoliu risca sa isi omoare copilul, iar sansele ca acest sindrom sa apara cresc cu pana la 50%”, a spus specialista Francine Bates.

In plus, avertizati sunt si parintii care au consumat bauturi alcoolice, droguri sau sunt foarte obositi atunci cand merg la culcare alaturi de bebelusi. Cei mici sunt pusi in pericol pentru ca adulti nu mai reactioneaza absolut deloc atunci cand adorm si nu aud nici plansetele copiilor lor.

In urma cu o luna de zile, cazul unei femei din Marea Britanie a ajuns sa socheze pe toata lumea, dupa ce fetita ei de doar 10 luni a fost gasita fara suflare. Micuta fusese pusa la culcare intre mama si partenerul ei, iar pana dimineata s-a sufocat.

(sursa: dailymail.co.uk)

Publicat: 31 ian. 2018, 17:52 Autor: madalina m. Parenting
Pe aceeași temă
×