Transfăgărășanul se deschide sâmbătă, cu două zile mai devreme decât în mod normal

Publicat: 28 Jun. 2019, 15:21 Ciao.ro
Transfăgărășanul se deschide sâmbătă, cu două zile mai devreme decât în mod normal

Circulația rutieră pe Transfăgărășan, între Piscul Negru și Bâlea Cascadă, se va deschide sâmbătă dimineață.

Transfăgărășanul se deschide sâmbătă, cu 2 zile mai devreme față de perioada normală, pentru toate categoriile de autovehicule. De obicei, Transfăgărășanul se redeschide din 1 iulie.

Șoferii sunt sfătuiți să adapteze viteza la condițiile de trafic, mai ales având în vedere instabilitatea atmosferică ce duce la apatiția de fenomene meteorologice spontane care afectează vizibilitatea.

Transfăgărășanul se deschide sâmbătă

Transfagarasanul se deschide sambata

De asemenea, în ultima perioadă este semnalată prezența urșilor în apropierea părții carosabile, astfel că trecătorii sunt sfătuiți să nu se apropie de animale, să nu le hrănească și să informeze imediat autoritățile de prezența acestora.

Transfăgărășanul este considerat cel mai spectaculos drum din lume, lucru spus sși de Jeremy Clarkson în 2009, fiind unul dintre realizatorii Top Gear. Acesta a relizat o emisiune in Romania impreuna cu Jeremy Clarkson, Richard Hammond și James May, spunând că Transfăgăraşanil că este cel mai uimitor drum pe care l-au văzut vreodată.

„Construit în anii ’70, acesta este Transfăgărăşanul. 6.000 de tone de dinamită au fost folosite pentru realizarea acestuia şi 40 de vieţi au fost pierdute.

Dar de deasupra arată ca şi cum fiecare curbă a fiecărei mari piste de curse din lume a fost înnodată pentru a crea o mare fundă a perfecţiunii automobilistice”, a spus acesta in urma cu 10 ani, aflat la volanul unui Aston Martin.

„Acesta este cel mai bun drum din lume! România, îţi multumim că ai acest drum. Putem să rămânem aici pentru totdeauna?” a mai spus Clarkson, fiind profund impresionat de tot ce a văzut.

Publicat: 28 Jun. 2019, 15:21 Ciao.ro
Pe aceeași temă