Tragedie! Un medic de numai 28 de ani, din prima linie, a fost găsit mort

Publicat: 05 apr. 2021, 12:00 Autor: Elena Arhiva
Tragedie! Un medic de numai 28 de ani, din prima linie, a fost găsit mort

Un medic de numai 28 de ani din Timișoara s-a sinucis. Băiatul ieșise din tura de noapte, iar în ultima perioadă lucrase numai pe secția COVID. Mama acestuia a sunat aseară în jurul orei 22 la 112 explicând că fiul ei, rezident la Spitalul Județean din Timișoara este căzut la pământ.

Se pare că medicul și-a injectat substanțe care se folosesc în secțiile de ATI.  Prof Săndesc crede că stresul din ultima perioadă ar fi de vină pentru această decizie îngrozitoare. Dr. Săndesc spune că cei mai slabi de înger, cum era și rezidentul, cedează. De un an de când lucrează pe COVID sunt toți căzuți la pământ cu psihicul, scrie antena3.ro.

Poliția a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

Peste 50% dintre angajații Spitalului Victor Babeș au un nivel mediu sau ridicat de burnout

Mai mult de jumătate dintre angajații Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Dr. Victor Babeș” din Timișoara au un nivel mediu sau ridicat de burnout.

Proiectul pilot în România, de evaluare a epuizării fizice și a stresului profesional în rândul cadrelor medicale de la Spitalului „Victor Babeș” Timișoara, a fost realizat pe un eșantion de aproape 250 de angajați ai unității sanitare, ceea ce reprezintă un procent semnificativ din numărul celor care lucrează în spitalul din linia întâi a luptei cu COVID-19. Participarea la evaluare a fost voluntară și anonimă, iar participanții au completat o serie de chestionare în care au răspuns la câteva întrebări.

Studiul a demonstrat că 56,37% dintre medicii, asistentele medicale, infirmierele, brancardierii şi restul personalului chestionat au un nivel mediu sau ridicat de burnout.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 05 apr. 2021, 12:00 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă