Tot ce trebuie să știi despre tratamentul de microblading și cum alegi corect !

Publicat: 24 mart. 2021, 17:07 Autor: Maria Apostol Beauty & Style
Tot ce trebuie să știi despre tratamentul de microblading și cum alegi corect !

Din ce în ce mai mult, în ultimul timp, auzim vorbindu-se despre microblading. Termenul de microblading se referă la un tratament estetic ce poate fi asemănat cu un tatuaj. Acesta însă îți permite să corectezi defectele estetice ale sprâncenelor. Tratamentul se numește microblading pentru că procedura se realizează, de fapt, cu un instrument care are micro lame care produc mici incizii în piele, în care va fi apoi introdus pigmentul de culoare.

Microbladingul este o tehnică foarte răspândită în America, unde acest tratament este foarte popular. Microbladingul în România a apărut de doar câțiva ani. În trecut, în țara noastră a existat o “modă” de tatuare a sprâncenelor care nu au reușit să genereze efecte estetice prea plăcute.

De-a lungul timpului tratamentul a fost rafinat și astăzi microbladingul este o tehnică foarte avansată care permite să aibă rezultate de calitate excelentă. Tratamentul de microblading este ales astăzi de multe femei care au probleme de natură estetică legate de zona sprâncenelor. Cu microblading este posibil să se corecteze orice imperfecțiune, subliniind aspectul sprâncenelor și oferind o nouă conformație a feței.

Cum spuneam, acest tratament se realizează cu un instrument manual care permite specialistului să intervină cu cea mai mare precizie: este un stilou mic cu o lamă înclinată, la capătul căruia sunt așezate mai multe ace (lame) foarte subțiri. Aceste ace nu pătrund adânc în piele, dar produc mici zgârieturi de suprafață în zona sprâncenelor. Pigmentul de culoare este apoi introdus în aceste mici incizii cauzate de micro lamele. Cu această tehnică, arcul sprâncenelor este construit prin reproiectarea de sub piele. Este o tehnică manuală care diferențiază microbladingul de machiajul permanent, precum și de tatuajul tradițional.

Cât durează microbladingul? După cum am menționat, această este o procedură de machiaj permanentă / semipermanentă care tinde să rămână pe față câteva luni. Nu există o durată identică pentru toată lumea, deoarece microbladingul este un tratament care depinde foarte mult de tipul de piele al persoanei respective. Dacă procedura de microblading nu este efectuată corect, riscul este că pigmentul de culoare să intre prea adânc sub piele, provocând un efect de piele moartă care tinde să se dezlipească după câteva săptămâni.

Acesta este motivul pentru care, înainte de a fi supus unui tratament de microblading este esențial că profesionistul să ofere sfaturi cu privire la modul în care va fi efectuat tratamentul. Pentru a face acest lucru, o abordare personalizată este de o importanță fundamentală. Durata pigmentului de microblading, precum și tipul de tratament care trebuie întreprins, depinde de tipul de piele al persoanei respective.

Microbladingul nu este dureros, cel mult provoacă un anumit disconfort. Spre deosebire de tatuaj, care poate fi și foarte dureros, această tehnică de dermopigmentare nu provoacă durere. Chiar și după terminarea tratamentului, nu vor exista reacții speciale, ci doar o ușoară roșeață în zona sprâncenelor. Va fi suficient să fie îngrijită zona tratată pentru a vindeca tatuajul sprâncenelor și, după o săptămână roșeața, va tinde să dispară. Este important ca persoana care apelează la microblading să urmeze schema de îngrijire recomandată prin aplicarea de creme speciale pentru un tatuaj obișnuit.

Microblading este un tratament destinat tuturor acelor femei care doresc să corecteze defectele de natură estetică a sprâncenelor sau care, pur și simplu, au dorința unui remediu de durată, astfel încât să nu trebuiască să fie supuse sesiunilor zilnice de machiaj cu cosmetice tradiționale. Microbladingul este util în următoarele cazuri:

-Pentru sprâncene rare pentru care este necesară umplerea;

-Pentru cicatricile prezente în zona sprâncenelor;

-Pentru sprâncene prea ridicate;

-Dacă sprâncenele nu au păr suficient și nu sunt groase;

-Dacă părul sprâncenelor a încetat să crească;

-Dacă cele două sprâncene nu sunt simetrice între ele;

-Dacă te-ai săturat să-ți desenezi sprâncenele în fiecare dimineață cu creioane tradiționale;

-Dacă dorești să ai sprâncene perfecte și în cea mai bună formă.

Cu microblading poți corectă toate defectele principale pe măsură ce obții un efect de camuflaj al sprâncenelor, care sunt una dintre cele mai importante părți ale feței care pot face o față atractivă sau nu.

Rezultatele acestui tip de intervenție sunt astăzi extrem de bune, naturale, spre deosebire de ceea ce s-a întâmplat cu ani în urmă, cu primele tatuaje de sprâncene. Probabil și ție ți s-a întâmplat să întâlnești femei cu sprâncene desenate într-un mod discutabil, cu nuanțe sau culori care sunt ireale și nenaturale.

Astăzi, rezultatele celor care apelează la microblading pentru tratarea sprâncenelor sunt capabile să atingă niveluri de excelență absolută. Desigur, totul depinde de profesionistul la care decidem să apelăm, un factor care face o diferență uriașă în caz.

Tratamentul prin microblading poate să îți ofere sprâncenele perfecte la care visezi, într-un mod durabil și cu un tratament complet nedureros. Aceasta este o tehnică recentă care se încadrează în categoria machiajului permanent sau a dermopigmentării. Se vorbește și despre machiajul semipermanent al sprâncenelor tocmai pentru a indică o intervenție de durată, dar nu definitivă spre deosebire de tatuaj.

Un aspect de care nu ne-am ocupat până acum este cel referitor la costurile microbladingului. Că întotdeauna, în orice domeniu, credem că cel mai bun profesionist este cel care va avea prețuri mai ridicate. Acest lucru este doar parțial adevărat, deoarece se poate întâmpla să apelăm la persoane care au tarife ridicate, dar care nu vor garanta un rezultat impecabil.

În schimb, pe de altă parte, nu ar trebui să mergi la persoane total necunoscute. În general, aruncând o privire asupra a ceea ce este pe net și realizând o medie între principalele saloane care oferă tratamente permanente de machiaj, costurile pentru operațiunile de microblading variază, fiind undeva în medie de 1000 de lei.

De asemenea, trebuie amintit că acesta este un tratament delicat, care nu poate fi aplicat de o cosmeticiană obișnuită. Ai nevoie de un profesionist ce are cunoștințe rafinate, precum și care cunoaște cum sunt utilizate anumite substanțe specifice. Prin urmare, fii atentă la atunci când decizi locul în care îți faci acest tratament. Ales cum trebuie, microbladingul va face minuni pentru sprâncenele tale.

 

 

Publicat: 24 mart. 2021, 17:07 Autor: Maria Apostol Beauty & Style
Pe aceeași temă