Topul celor mai ascunse gânduri ale bărbaților gay din România! Un celebru designer a dat cărțile pe față

Publicat: 26 Nov. 2019, 21:26 Vedete

Designerul Stephan Pelger este un om asumat. Atât cu ceea ce face în viața sa, cu deciziile pe care le ia, cât și în ceea ce privește orientarea sa sexuală!

Pelger nu s-a sfiit niciodata sa isi asume sexualitatea, a recunoscut ca este atras de barbati si pentru ca este foarte deschis si spune lucrurilor pe nume, acesta a făcut pentru CIAO.RO un top al tuturor lucrurilor pe care bărbații gay din România le gândesc, dar nu pot să le spuna niciodată! Astfel:

  1. „În primul rând este greu să-ți faci un coming out. Adică să spui pentru prima dată în viața ta, cuiva, că ești gay.
  2. Societatea din România încă judecă aspru
  3. Pentru mulți, acest stil de viața este o boală!
  4. Problema recunoașterii de către lege a unei relații oficiale –  și aici vorbesc strict despre chestiuni cum ar fi moșteniri, boală-spitalizare, documente, bunuri etc! Ca și partener, în România NU ai nici un drept!
  5. Educația în școli –  copiii gay se confruntă des cu un bullying care îi marchează pe viață!
  6. Din păcate, România este una dintre țările cu cele mai mari rate de suicid datorită faptului că nu există acceptare în școli, locuri de munca etc. Excluderea din societate și depresiile duc la izolarea celor afectați.
  7. Îmi doresc pentru viitor ca acest lucru să se normalizeze, nu aștept schimbări peste noapte, dar agresivitatea unora trebuie pedepsită ca și în alte țări civilizate! Multe cazuri de abuz nu sunt declarate din cauza rușinii față de autorități, pe Youtube sau pe social media mai văd uneori membrii LGBT care povestesc despre abuz, dar de cele mai multe ori anonim.
  8. Mi-as dori ca și în România cuplurile gay să poată înfia, am tot vorbit ca „familia tradițională” este out of date! Un copil în orice fel de familie este un copil fericit”

”Am fost batjocorit în diverse situații”

Designerul a mărturisit, de asemenea, că este singur acum, însă a făcut și compromisuri în timpul relațiilor pe care le-a avut până acum.

”(… ) Am fost educat să nu judec, am avut momente în care nu mi-a fost ușor, fiind batjocorit în diverse situații! E greu să îți găsești jumătatea în orice fel de parteneriat, eu inca nu mi-am gasit-o dar relatii pasagere desigur ca am avut! Să suferi din dragoste este normal, sa fii inselat este un fapt, dar cum ziceam toti partenerii pe care i-am avut au fost inspiratii pentru viata si cu cativa am ramas in relatie de prietenie foarte buna! 

Sa suferi din dragoste este normal, sa fii inselat este un fapt, dar cum ziceam toti partenerii pe care i-am avut au fost inspiratii pentru viata si cu cativa am ramas in relatie de prietenie foarte buna!”, a declarat Pelger pentru CIAO.RO

Publicat: 26 Nov. 2019, 21:26 Vedete
Pe aceeași temă