Top 5 greșeli pe care le faci atunci când te machiezi! Te îmbătrânesc excesiv

Publicat: 15 iul. 2020, 15:56 Autor: Andreea Voicu Beauty & Style

Doamnele și domnișoarele sunt iubitoare, în general, de machiaje, parfumuri și genți, conform unor statistici. Dar când îți dai seama când machiajul e ”too much” sau poate trece bariera fină, spre vulgaritate?

Iată cinci lucruri pe care trebuie să le cunoști, dacă ești pasionată de makeup sau de tehnicile de înfrumusețare.

În primul rând, mare atenție cât de accentuat faceți machiajul. Un ”smokey eye” din ”ambundență” te-ar putea îmbătrâni instantaneu. Și nu doar că nu e deloc sexy, ci o să-ți ofere chipului un aspect neplăcut și ”întunecat”. Cu alte cuvinte, un astfel de machiaj dus la extrem vă poate strica chipul, făcându-l să pară nenatural și agresiv.

Cum îți conturezi corect buzele

În al doilea rând, multe doamne și domnișoare își doresc să aibă buzele mai mari, însă nu vor să calce pragul medicului estetician. Dar, din fericire, există și o modalitate foarte puțin costisitoare și care nu implică ace – și anume, mărirea buzelor natural, prin machiaj! Dar și aici se poate greși cu ușurință. Cum? De cele mai multe ori, aplicarea unui creion de buze nepotrivit deasupra liniei lui Cupidon sau a buzei inferioare vă poate crea un look vulgar sau nepotrivit. Atunci când folosești un creion de buze, nu te îndepărta prea mult de forma gurii, pentru a nu crea un look ”de groază”.

Genele false sunt la modă în ultima perioadă, iar din ce în ce mai multe domnișoare își doresc un look dramatic, fie pentru un eveniment, fie pentru oricare ocazie, dar nu trebuie să utilizeze gene care le pot întuneca privirea. Acestea pot deveni iritante pentru ochi! Experții în frumusețe spun că fiecare persoană care își dorește să poarte gene false trebuie să le aleagă pe cele care au un aspect natural și, evident, care să se potrivească fizionomiei.

Pe de altă parte, sprâncenele sunt considerate ”rama feței”, iar cele care sunt mult prea subțiri sau mult prea groase pot fi considerate nenaturale, creând un aspect neplăcut. Un aspect natural este ceea ce majoritatea oamenilor consideră atractiv, așadar nu trebuie să exagerăm cu conturarea excesivă a lor.

Bronzul artificial

Multe vedete preferă să meargă, în orice sezon, la saloanele de bronzare pentru a da un pic de ”culoare” pielii. Dar cum știi cât timp trebuie să te bronzezi și în ce mod?

Multe femei își doresc un bronz perfect, însă atunci când mergi la plajă, nu mai este nevoie să mergi și la salon pentru a te bronza. Expunerea excesivă la razele soarelui sau la radiații îți pot dăuna pielii și tenului. De asemenea, atunci când alegi să mergi doar la salon, e important să nu faci exces, pentru că un ten mult prea portocaliu sau cu nuante maronii oferă un aspect neplăcut și nenatural. Unii specialiști recomandă mersul la salonul de bronzare o dată sau de două ori pe săptămână.

Sursă info: brightside.me

Publicat: 15 iul. 2020, 15:56 Autor: Andreea Voicu Beauty & Style
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă