Toni Grecu, de la Divertis: „În 3 zile, coronavirusul m-a destabilizat complet. Nu puteam să stau mai mult de 1 minut în picioare și nu puteam să merg la toaletă fără oxigen!”

Publicat: 15 Feb. 2021, 13:24 General
Toni Grecu, de la Divertis: „În 3 zile, coronavirusul m-a destabilizat complet. Nu puteam să stau mai mult de 1 minut în picioare și nu puteam să merg la toaletă fără oxigen!”

Toni Grecu a fost la un pas să piardă lupta cu temutul coronavirus. Actorul a fost internat, de urgență, pe 26 ianuarie și externat 3 săptămâni mai târziu. Astăzi actorul povestește totul despre chinul prin care a trecut și recunoaște că lucrurile nu au fost deloc roz.

„Boala a evoluat din start foarte violent. În primele 3 zile am avut frisoane, transpirații masive și temperatură. Am zis că așa e boala și că o tratez acasă. Am urmat indicațiile medicului, doar că în ziua 4 de boală, am făcut temperatură 39 și am decis să merg de urgență la spital. În 3 zile, boala m-a destabilizat complet. Nu puteam să stau mai mult de 1 minut în picioare și nu puteam să merg la toaletă fără oxigen!”, i-a declarat Toni Grecu lui Cove, în direct, în emisiunea „Vorbește lumea!”, de la Pro TV.

Toni Grecu: „ M-am trezit într-o situație incredibilă … Lupta cea mai mare a fost ca medicii să-mi pună în echilibru sistemul imuntat și pentru asta au folosit steroizi!”

Nu numai că nu s-a confruntat cu o formă ușoară a bolii, ba chiar a fost nevoie de o luptă cu adevărat grea pentru a fi reechilibrat. Pe lângă evoluția comună a bolii, Toni Grecu a devoltat și cea mai de temut complicație, și anume așa numita „furtună de citokine”. „Am făcut furtună de citokine, am fost victima propriului sistem imunitar. Inflamarea plămânilor a fost determinată chiar de către sistemul meu imunitar. M-am trezit într-o situație incredibilă … Lupta cea mai mare a fost ca medicii să-mi pună în echilibru sistemul imuntat și pentru asta au folosit steroizi.”, a mai povestit comediantul.

Astăzi, Toni Grecu poate spune că a învins coronavirusul, dar că se luptă în continuare cu sechelele pe care acesta le-a lăsat. Urmează programe complete și complexe de recuperare, este fericit că se simte din ce în ce mai bine, și așteaptă să revină la forma de dinainte de infectare.

„După o săptămână de stat acasă, pot să spun că sunt ok, încerc să recuperez ce mi-a luat covidul. Acum nu mai depind de oxigen, pot să urc scările singur, sunt ok, fac kinetoterapie pentru plămâni, nici n-am știut că există. Practic, acum mă învață specialiștii să respir, mă învață cum trebuie să-mi expandez toracele, mă învață să-mi reobișnuiesc plămânul să ajungă la capacitatea pe care o avea înainte.”, conchide Toni Grecu.

Publicat: 15 Feb. 2021, 13:24 General
Pe aceeași temă