Tinerii care au evadat de la un centru educativ din Timiș, urmăriți cu focuri de armă, în Olt

Publicat: 28 Aug. 2019, 18:37 Life
Tinerii care au evadat de la un centru educativ din Timiș, urmăriți cu focuri de armă, în Olt

Aceștia au fost văzuți, miercuri, în județul Olt, în zona comunei Gârcov.

Tinerii care au evadat de la un centru educativ din Timiș. Polițiștii au tras focuri de armă, să-i oprească, însă aceștia au fugit într-o pădure, fiind urmăriți.

Potrivit IPJ Olt, polițiștii au observat, miercuri, pe raza localității Gârcov, o mașină despre care existau informații că ar fi fost folosită pentru deplasarea celor doi tineri evadați din județul Timiș.

Tinerii care au evadat de la un centru educativ din Timiș

Tinerii care au evadat de la un centru educativ din Timiș

În timpul căutărilor, au fost văzuți doi tineri cu semnalmentele celor căutați, care au fugit într-o pădure când au văzut forțele de ordine, iar polițiștii aflați în urmărirea lor au tras două focuri de avertisment, în aer.

Căutările continuă, pe urmele evadaților fiind 120 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și echipe ale Serviciului de Acțiuni Speciale Olt și Teleorman.

Potrivit IPJ Olt, sunt folosiți inclusiv câini de urmă.

Potrivit unui comunicat al Centrului Educativ Buziaș, doi tineri, de 19 și 21 de ani, au evadat de la Centrul de Educare din Buziaș, județul Timiș. Este vorba de Soare Claudiu Florin, în vârstă de 19 ani, care avea de ispășit o pedeapsă de un an și zece luni pentru furt calificat, și Teglas Samuel, de 21 de ani, care avea o pedeapsă de doi ani și 204 zile, pentru tăinuire.

Cei doi au evadat marți seara, în jurul orei 22.10, sărind gardul împrejmuitor al unității.

„În vederea capturării acestor persoane, au fost dispuse măsurile specifice, respectiv alarmarea personalului, tun rimiterea de echipe de căutare formate din personalul Centrului Educativ Buziaș, blocarea căilor de acces pe posibile direcții de deplasare, precum și cooperarea cu IPJ Timiș, IGPF, IGPR, IJPF Timiș, IJJ Timiș, Poliția orașului Buziaș și a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Lugoj”, a anunțat Centrul Educativ Buziaș.

De asemenea, conducerea Centrului Educativ Buziaș a dispus începerea unei anchete administrative care să analizeze circumstanțele care au condus la producerea evenimentului.

Publicat: 28 Aug. 2019, 18:37 Life
Pe aceeași temă