EXCLUSIV | Tiberiu Dobrică, actor în „Groapa”: „Spre deosebire de Daniel Nuță, Nicu Mihoc, Emilian Oprea care filmează…” – Ce se întâmplă pe platourile de filmare

Publicat: 11 sept. 2023, 16:28 Autor: Grigoriev Gabriela Vedete

Tiberiu Dobrică, actor în „Groapa”, noul serial ce se va difuza la Pro Tv din această toamnă, dezvăluiri de pe platourile de filmare!

Tiberiu Dobrică, actor înGroapa”, noul serial ce se va difuza la Pro Tv din această toamnă, dezvăluiri de pe platourile de filmare! Acesta spune unii dintre colegii săi actori nu au avut vacanță în această vară, asta pentru au filmat zilnic, chiar săptămâni la rând.

El a avut ceva mai mult timp liber, însă chiar și atunci a stat citească rolul. Vacanță n-a avut nici el, doar s-a bucurat de weekend-urile libere.

Tiberiu Dobrică: „Aici la Groapa toți suntem o familie!”

Tiberiu, filmările pentru GROAPA sunt în toi. Cum a fost pentru tine până acum? Ce provocări ai întâmpinat pe set?

Până în momentul de față, lucrurile s-au desfășurat foarte bine. Deși e un program obositor, pentru că se filmează, pot spune, în regim 24/24. Asta înseamnă că nu ai timp de nimic altceva in afară de somn atunci când ai zile consecutive de filmare.

Dar, pe de altă parte, s-a închegat o familie, aici la Groapa toți suntem o familie! Nefiind primul proiect în care lucrez, vă pot spune că e un serial complex, greu de realizat, care necesită răbdare multă din partea tuturor și comunicare. Au fost momente grele pentru toată lumea din acest proiect, însă ca o familie, împreună reușim să facem ca acest serial să devină o adevărată capodoperă a genului.

Cât despre provocări, în fiecare zi am întâmpinat câte o provocare, dar vă las pe voi să urmăriți serialul, o să înțelegeți când veți observa că e plin de acțiune.

„Personajul meu, “Tibi Meclă”, este un tip foarte interesant de băiat, care prin prisma…”

Ce ne poți spune despre rolul tău? Cum te-ai pregătit pentru adaptarea la personaj?

Personajul meu, “Tibi Meclă”, este un tip foarte interesant de băiat, care prin prisma “misiunilor” pe care le primește intră în această lume a mafiei brusc, direct în miez, transformându-se rapid în bărbat. E un rol interesant, personajul are atât ceva pozitiv, cât și negativ, cum se întâmplă în cazul fiecăruia dintre noi. M-a amuzat inițial numele personajului, pentru că în viața reală mă cheamă Ioan Tiberiu, dar toată lumea îmi spune Tibi, iar porecla “Meclă” trebuie să recunoaștem că te duce într-o zona comică, pe care el o și are pe undeva  în anumite episoade.

Altfel, Meclă învață ce înseamnă să câștigi încrederea celor din jurul tău și definiția “devotamentului”. Pe de altă parte, învață și ce înseamnă pierderea celor dragi, atât la nivel de relaționare interumană, cât și fizic.

Referitor la a doua întrebare, mă pregătesc în fiecare zi pentru a intra în pielea personajului. De fapt, cred că și alți colegi sunt în stadiul în care ne descoperim personajele, pentru că ritmul evenimentelor din serial e, cum spuneam, foarte rapid.

Tiberiu Dobrică, actor înGroapa”: „Distribuția a fost selectată cu mare grijă pe baza talentului”

Cum te înțelegi cu ceilalți colegi din distribuție? Mai lucrasei cu unii dintre ei înainte?

Toți colegii mei sunt niște oameni deosebit de frumoși și talentați, spun asta pentru că sunt de părere că distribuția a fost selectată cu mare grijă pe baza talentului. Cum spuneam, suntem ca o familie, iar interacțiunile dintre noi sunt foarte pozitive. Cu mulți dintre colegii mei nu am apucat să lucrez și mă bucur că reușesc aici, însă sunt și câțiva colegi cu care am mai lucrat în trecut în diverse proiecte, de exemplu Emilian Oprea, cu care am jucat în Valea Mută, în urmă cu 7-8 ani.

Ce ți-ar plăcea să știe cei de acasă despre tine după ce te vor cunoaște mai bine prin acest proiect?

Cred că de fapt îl vor cunoaște bine pe Tibi Meclă, mai puțin pe Tibi Dobrică… Dincolo de glumă, mi-ar plăcea ca oamenii de acasă care ne urmăresc să se bucure de doza de comedie, nebunie, durere și suspans pe care Meclă le-o oferă. Altfel, îmi doresc să reușesc să vă fac să trăiți toate emoțiile la același nivel cu Tibi Meclă!

„N-am apucat să plec nicăieri în vara asta. Dar merită toate eforturile, Groapa este plin de acțiune, suspans, momente grele, emoționante”

Cum a arătat această vară pentru tine? Ai avut timp și de vacanță?

Spre deosebire de alți colegi precum Daniel Nuță (Sasha), Nicu Mihoc (Nea’ Sandu), Teona Stavarachi (Alma), Emilian Oprea (Franco), care filmează aproape zilnic sau chiar zilnic săptămâni la rând, eu am mai prins puțin timp liber, dar concentrarea și munca asupra rolului mă fac să lucrez de fapt aproape non-stop.

Așa că n-am apucat să plec nicăieri în vara asta, dar atunci când am mai prins câte un weekend sau 2/3 zile libere mi-am reîncărcat bateriile prin mici escapade.

Dar merită toate eforturile, Groapa este plin de acțiune, suspans, momente grele, emoționante. Un serial care o să vă țină cu sufletul la gură. Sper că o să trăiți toate clipele împreună cu fiecare dintre noi la aceeași intensitate!

Foto: PR Pro TV

Publicat: 11 sept. 2023, 16:28 Autor: Grigoriev Gabriela Vedete
Gabriela Grigoriev este reporter special pe zona de Lifestyle la CIAO.RO, care face parte din Grupul de presa GMN. A…...
Pe aceeași temă