Temperatura apei mării, în săptămâna 29 iunie – 5 iulie. Ce se întâmplă pe litoralul Mării Negre

Publicat: 01 Jul. 2020, 10:00 General
Temperatura apei mării, în săptămâna 29 iunie – 5 iulie. Ce se întâmplă pe litoralul Mării Negre

Vara și-a intrat oficial în drepturi și odată cu vremea călduroasă, s-au umplut și plajele de pe litoralul Mării Negre. Temperatura apei mării se menține bună și în săptămâna 29 iunie – 5 iulie, așa că cei care au planificat un concediu pe litoral se pot bucura de toate condițiile.

Temperatura apei mării, la începutul lunii iulie

Dacă luna iunie a fost, în mare parte, una capricioasă, din punct de vedere meteorologic, iată că pe final, vremea și-a revenit. Ploile au trecut, iar soarele încălzește acum întreg teritoriul țării. Și la mare temperaturile sunt perfecte pentru cei care vor să obțină un bronz frumos. În plus, apa mării este tocmai bună pentru o baie răcoritoare.

Week-end-ul trecut, pe litoralul românesc a fost invazie de turiști. 60.000 de persoane au ales să se relaxeze la mare, față de cele 15.000 care au fost cu un week-end în urmă. Vremea va ține în continuare cu turiștii. Luna iulie a început în forță, cu temperaturi specifice numelui pe care îl poartă, Cuptor.

Temperatura apei mării se menține în jurul valorii de 23-24 de grade în această săptămână. Astfel, în ultimele două zile din luna iunie apa a avut chiar și 25 de grade, în jurul orei 18:00. Prima zi din luna iulie va fi una tot cu temperaturi ridicate și la malul mării. Vor fi 28 de grade în termometre, însă temperatura resimțită va sări de 31 de grade. Apa mării nu va depăși 23 de grade. Și joi, pe 2 iulie, turiștii se pot bucura de o vreme frumoasă la mare: 29 de grade la amiază, iar apa va ajunge și la 24 de grade.

Cum va fi vremea la mare în acest week-end

Începând de vineri, la mare va fi și mai cald. Meteorologii anunță 32 de grade în aer, iar apa mării va ajunge și la  grade pe litoralul românesc. Vor fi 0% șanse de precipitații. Veștile sunt și mai bune pentru cei care vor să-și petreacă week-end-ul la mare.

Va fi foarte cald: 30 de grade la orele prânzului, dar temperatura resimțită va fi mult mai ridicată. Aceasta va ajunge și la 34 de grade sâmbătă. Turiștii se pot răcori însă în apă. În stațiunile românești, Marea Neagră va avea o temperatură de 24 – 25 de grade.

Și în cea de-a doua zi de week-end vremea va fi prietenoasă cu cei aflați pe litoral. Duminică vor fi 31 de grade, dar aerul cald va face ca temperatura pe care o vom resimți în realitate să fie de 34 – 35 de grade. Apa mării se menține foarte caldă: 24 – 25 de grade.

Publicat: 01 Jul. 2020, 10:00 General
Pe aceeași temă