Talpa-gastei, un remediu pentru mai multe afectiuni! Ce proprietati benefice are aceasta planta

Publicat: 25 iun. 2018, 16:48 Autor: D. C. Retete & Diete

Talpa gastei este o planta cu foarte multe beneficii. Ea creste pe terenuri necultivate, iar frunzele ei imita conturul labelor de gasca, de unde vine si denumirea populara.

Remediile din aceasta planta au efect sedativ, cicatrizant si sunt benefice in caz de boli cardiovasculare sau tulburari hormonale.

Studiile recente au arătat că talpa-gâștei are proprietăți asemănătoare valerianei. Se folosește pentru reglarea bătăilor inimii, în tulburări de menopauză, liniștirea stărilor de sufocație și astmă.

Actioneaza ca antidepresiv

Talpa-gâştei acţionează ca antidepresiv, fiind un calmant cardiac foarte eficient. Prepară o infuzie din 15 g de plantă la 200 ml de apă clocotită şi ia 3-4 linguri pe zi. Planta poate fi folosită și sub formă de tinctură. Se prepară din 20 g de plantă la 100 g de alcool de 70 de grade, pe care îl laşi la macerat 7-8 zile. Ia 20-40 picături în puţină apă, de 2-3 ori pe zi, într-o cură de o lună de zile.

Calmeaza durerile menstruale

Ameliorează simptomele premenstruale și ale menopauzei, precum durerile de sâni, stările de iritabilitate, durerile de ovare. Pentru a scăpa de aceste simptome se recomandă ceaiul de talpa-gâștei. Adaugă 2 lingurițe de plantă uscată la o cană de apă clocotită. Lasă la infuzat pentru 10 minute și apoi bea câte 1-2 căni de ceai pe zi.

Combate crizele astmice

Ceaiul de talpa-gâștei poate fi consumat pentru a combate crizele astmatice, bronșita, precum și alte afecțiuni respiratorii. Pune la infuzat în 2 căni cu apă fiartă 2 linguriţe cu frunze de talpa-gâştei. Lasă 10-15 minute, filtrează şi consumă după ce se răceşte. Bea 1-2 căni pe zi.

Trateaza depresia

Datorită efectului sedative și anxiolitic, talpa-gâștei este recomandată în stările de anxietate și depresie. Se face o cură cu infuzie combinată de talpa-gâștei, din care se bea câte o cană, de 4 ori pe zi. În jumătate de litru de apă se pun la macerat 3-4 lingurițe de talpa-gâștei mărunțită, timp de 8-10 ore, după care se filtrează.

Preparatul rezultat se pune deoparte, iar planta rămasă după filtrare se fierbe în încă jumătate de litru de apă timp de 5 minute, după care se lasă să se răcească și se filtrează. În final, se amestecă cele 2 extracte, obținându-se aproximativ un litru de infuzie combinată de talpa-gâștei. Cura durează o lună și poate fi reluată, după alte 2 săptămâni de pauză.

Publicat: 25 iun. 2018, 16:48 Autor: D. C. Retete & Diete
Pe aceeași temă