Superstițiile din lumea femeilor. Semnele care îți arată când te vei mărita

Publicat: 20 Jan. 2021, 13:30 Life

Superstițiile din lumea femeilor. Multe domnișoare visează la momentul în care partenerii lor vor veni la ele și se vor pune în genunchi pentru a le cere de soții. Însă, care sunt superstițiile de care se țin doamnele și domnișoarele care vor să se căsătorească cu sufletul pereche?

Superstițiile, la fel precum tradițiile, fac parte din natura noastră, umană, multe persoane alegând să își creeze un sistem de valori și cu ajutorul lor. Iată superstiții legate de căsătorie de peste tot din lume, speciale pentru femeile care vor să descopere când se vor mărita.

Prima superstiție constă în consumarea cireșelor și folosirea sâmburilor în scop de numărătoare. Odată ce mănânci mai multe cireșe, depozitează sâmburii într-un castron apoi începe să îi numeri astfel: anul acesta, anul viitor, cândva, niciodată. Astfel, la ultimul sâmbure, vei afla când te vei căsători. O altă superstiție legată de sâmburi constă în strângerea în mână a lor și aruncarea spre tavan. Dacă ating tavanul din prima, atunci te vei căsători în curând.

Superstițiile din lumea femeilor. Semnele care îți arată când te vei mărita

O altă superstiție spune că dacă o femeie singură doarme cu o bucăţică de tort de nuntă sub pernă, îl va visa pe viitorul ei soţ. De asemenea, se spune că atunci când deschizi o umbrelă în casă, ai parte de ghinion și nu te vei căsători vreodată. Iar acest lucru se întâmplă și dacă treci pe sub scară sau cineva mătură peste picioarele tale.

În condițiile în care o fată care nu are iubit servește ceva cu o tavă, când ea se golește trebuie să o întoarcă în poziție inițială, altfel nu se va căsători. Dacă mai multe persoane se salută cu mâna (dau noroc) și se intersectează două strângeri de mână, una dintre acestea se va căsători.

Dacă o pisică îşi spală faţa cu lăbuţele de faţă cu mai multe persoane, prima persoană la care se uită când îşi încheie ritualul va fi prima care se căsătoreşte din grup.

Fetele care visează trifoi cu patru foi se vor mărita și vor fi fericite. Într-o cultură se spune că dacă un fluture zboară ziua într-o casă, cineva din casă se va căsători.

Superstițiile din lumea femeilor. Colțul mesei – 7 ani de ghinion în dragoste

Dacă stai la colțul unei mese, nu te vei căsători în următorii șapte ani. Se spune că dacă arunci un măr, până la apus, în prima zi a Noului An, într-o apă curgătoare, atunci te căsătorești.

La nuntă există o tradiție – mireasa trebuie să se semneze pe talpa pantofilor domnișoarelor de onoare. La final, cel mai șters nume de pe pantofi este cea care se va căsători următoarea. Totodată, o altă superstiție este legată de o gâscă: aceasta se leagă la ochi, iar femeile o înconjoară. Prima de care se atinge se spune că se va mărita.

Două linguriţe puse în mod accidental pe aceeaşi farfurioară de ceai prevestesc o nuntă. De asemenea, persoana care ia ultima bucată de prăjitură, atunci când se servește ceaiul, va fi prima care se va mărita.

Sursă foto: Pixabay

Publicat: 20 Jan. 2021, 13:30 Life
Pe aceeași temă