Superba Cascada Bigar, in pericol! Din cauza defrisarilor, 60% din suprafata Parcului National Cheile Nerei a fost afectata VIDEO

Publicat: 23 oct. 2018, 12:17 Autor: Simona Life

Cascada Bigar este una dintre cele mai frumoase din tara noastra, fiind declarata in 2013 drept cea mai frumoasa cascada din lume, de catre site-ul american "The World Geography".

Organizatiile Agent Green si EuroNatur au publicat o investigatie din care aflam ca peste 60% din suprafata parcului national din judetul Caras-Severin ar fi afectata de defrisarile masive.

Al treilea episod al campaniei „Un dezastru national / Out of control” are ca principal subiect distrugerea Parcului National Cheile-Nerei Beusnita.

„Realitatea din teren dovedește faptul că pădurile seculare sunt tăiate fără milă la comanda Romsilva, Regia Națională fiind interesată numai de profitul obținut din exploatarea masei lemnoase.

Peste 60% din suprafața parcului este afectată de tăieri, o adevărată crimă împotriva biodiversității. Pădurile din parc sunt tratate ca niște păduri ordinare de producție”, scrie AgentGreen.

 

Astfel, organizatiile fac „un nou apel către Ministerul Mediului să intervină ferm pentru a pune capăt exploatărilor comerciale și degradării pădurilor din parcurile naționale. Contractele de administrare semnate cu Romsilva trebuie reziliate de urgență”.„Agent Green a descoperit zone care au fost degradate prin tăieri agresive, păduri seculare rase și situri de importanță comunitară distruse. Toate acestea au fost posibile din cauza incompetenței și a ignoranței de care au dat dovada angajații Parcului Național Cheile Nerei Beușnița și cei ai Romsilva.

De asemenea, investigatorii Agent Green, au obținut în exclusivitate imagini din timpul unei partide de vânătoare ilegală în inima parcului, și unde polițiștii au prins la braconat oficiali ai AJVPS Caraș Severin și Oravița”, mai declara Agent Green, conform digi24.ro.

Publicat: 23 oct. 2018, 12:17 Autor: Simona Life
Pe aceeași temă