VIDEO! Sunt singurii oameni patrupezi din lume! Merg simultan cu toate cele 4 membre si toata lumea e socata! Cum au regresat la stadiul de maimuta?

Publicat: 05 oct. 2018, 11:25 Autor: D. C. Life

Nu ai vazut niciodata oameni care sa merga de zeci de ani in 4 membre la fel de bine ca maimutele sau cimpanezii.

Sunt singurii oameni patrupezi din lume! Merg simultan cu toate cele 4 membre. Cercetatorii au ramas socati cand si-au dat seama ca asa ceva inca mai exista pe pamant. Cel mai probabil acesta era modul in care stramosii omului se deplasau.

O familie din Turcia cu 12 copiii are in componenta ei 4 membri care nu seamana deloc cu tot ceea ce stim despre oameni. Ei nu au stat niciodata in picioare si acum au intreb 18 si 35 de ani si toti se deplaseaza mergam in “patru labe”. Trei fete si un barbat sunt studiati atent de cercetatori din intreaga lume pentru a-si da seama ce este in neregula cu ei. Este prima data in istoria recenta a omenirii cand sunt descoperiti oameni de varsta adulta care toata viata lor au mers asa.

Oamenii au devenit bipezi acum aproximativ 4 milioane de ani, iar acum specialistii se intreaba cum a fost posibil ca aceasta familie sa regreseze atat de mult. O prima explicatie ar fi una genetica, dat fiind ca parintii copiilor care acum merg asa sunt veri, ceea ce inseamna ca au gene extrem de apropiate si asa s-a creeat mutatia. Testele neurologice arata ca este ceva in neregula cu creierul lor, dar asta tot nu explica de ce merg exact ca animalele.

Sunt singurii oameni patrupezi din lume! Merg simultan cu toate cele 4 membre

Viata lor este una de cosmar, sunt saraci iar copiii din sat ii alearga si ii bat. Niciunul dintre ei nu poate vorbi si nu se pot hrani singuri. O alta particularitate a lor este faptul ca pielea mainilor lor este la fel de tare si groasa exact ca cea de pe calcaie. Atunci cand se sprijina in maini ei evita sa atinga cu degetele pamantul si se bazeaza mai mult pe podul palmei.

Dupa ce le-au studiat luni de zile miscarile si-au dat seama ca miscarile lor si modul in care isi sincronizeaza mainile cu picioarele sunt perfect identice cu cele ale unei maimute sau ale unui cimpanzeu. Totusi se pare ca ar putea fi si o cauza mult mai simpla pentru care niciunul dintre cei 4 nu merge in picioare, motivul ar fi ca imediat dupa nastere desi aveau probleme pisihice si locomotorii niciunul dintre ei nu a fost incurajat sa se ridice in doua picioare.

Echipa de specialisti care i-a studiat pe tineri le-a oferi si un cadru de ajut pe care il folosesc in general batranii sa vada cum se descurca cu el. La doar cateva ore dupa ce au pus mana pentru prima data pe un astfel de cadru s-au descurcat perfect si mergeau fara probleme cu el.

Publicat: 05 oct. 2018, 11:25 Autor: D. C. Life
Pe aceeași temă
×