Stilul de primăvară pentru femeile clasice: cum să stilizezi o cămașă supradimensionată pentru ocaziile de zi cu zi și pentru muncă?

Publicat: 04 mart. 2024, 13:27 Autor: Loredana Dumitrașcu Beauty & Style
Stilul de primăvară pentru femeile clasice: cum să stilizezi o cămașă supradimensionată pentru ocaziile de zi cu zi și pentru muncă?

Primăvara vine cu prospețime, iar în asortarea ținutelor de zi cu zi sau a celor de muncă poți face dintr-o cămașă ori bluză supradimensionată o adevărată vedetă. Versatilitatea acestei piese vestimentare o face să fie ideală pentru diverse ocazii, iar despre modalitățile creative de a o stiliza vei descoperi mai multe în acest articol.

Cum alegi cămașa supradimensionată potrivită

Există câteva aspecte de luat în calcul atunci când dorești să alegi unul dintre modelele de bluze dama supradimensionate care să ți se poată potrivi perfect. Înainte de toate, este recomandat să optezi pentru un model de bluză care să se potrivească proporțiilor tale, care să ofere un aspect elegant și bine echilibrat. O cămașă confecționată din materiale fluide, ușoare – cum ar fi bumbacul sau mătasea, o cămașă care să ofere confort și eleganță în același timp este ceea ce ai nevoie.

Totodată, sunt de preferat culorile neutre sau pastelate, deoarece acestea te vor ajuta să obții un look clasic și rafinat.

Cum asortezi o cămașă supradimensionată pentru ocaziile zilnice

Dacă dorești să ținută casual și chic pentru o zi obișnuită, purtarea unei bluze dama elegante cu design supradimensionat este ideală alături de o pereche de blugi skinny sau una de pantaloni chino. Pentru un plus de efect, poți îndoi mânecile cămășii și poți adăuga o curea subțire în talie, astfel încât să poți contura silueta și să adaugi o notă feminină look-ului tău. Poți completa această apariție cu ajutorul unei perechi de pantofi sport sau balerini și o poți accesoriza cu bijuterii delicate sau cu o geantă de mână simplă.

Cum asortezi o cămașă supradimensionată pentru ținutele de serviciu

O ținută profesionistă, elegantă, ideală pentru locul de muncă, poate fi obținută prin asortarea acestei piese vestimentare alături de o fustă creion sau o pereche de pantaloni conici. Pentru evidențierea siluetei, poți adăuga o curea subțire în talie.

De preferat să optezi pentru culori neutre sau pentru imprimeuri subtile, dar și să completezi un look business cu ajutorul acestei bluze și o pereche de pantofi cu toc mediu, respectiv o geantă de mână în tonuri complementare.

Bluze pentru femei simple și elegante

Alături de cămășile supradimensionate, există modele de bluze pentru femei simple și elegante – acestea pot deveni piese de bază care pot fi integrate cu succes într-o garderobă de primăvară. Optează pentru modelele realizate din materiale fine, fluide, pentru cele care au detalii rafinate, așa cum sunt volanele, pliseurile sau manșetele largi.

Publicat: 04 mart. 2024, 13:27 Autor: Loredana Dumitrașcu Beauty & Style
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. În…...
Pe aceeași temă