Sorin Grindeanu, viitorul premier al României?! Ce condiție pune prim-vicepreședintele PSD

Publicat: 28 sept. 2022, 13:07 Autor: Camelia Arhiva
Sorin Grindeanu, viitorul premier al României?! Ce condiție pune prim-vicepreședintele PSD

Sorin Grindeanu, viitorul premier al României?! Primul-ministru al României trebuie să fie și liderul partidului din care face parte, afirmă Sorin Grindeanu. Social-democratul a mai condus Executivul și în urmă cu câțiva ani, dar pe atunci PSD-ul se afla sub controlul lui Liviu Dragnea.

Acum, Grindeanu afirmă că n-ar mai accepta funcția de premier dacă nu este și președinte de partid.

Sorin Grindeanu: „Orice om politic are un anumit proiect”

Ministrul Transporturilor a vorbit la Kanal D despre perioada în care a ocupat postul de la Palatul Victoria, inclusiv la momentul protestelor de stradă din cauza Ordonanţei 13. Acela a reprezentat și momentul rupturii de Liviu Dragnea, ulterior el fiind demis printr-o moţiune de cenzură iniţiată chiar de propriul partid, PSD.

Acum, aflat la guvernare într-o coaliție cu PNL și UDMR, Sorin Grindeanu afirmă că nu exclude varianta întoarcerii la Palatul Victoria. Dar, pune o condiție:

Sorin Grindeanu, viitorul premier al României?!

„Orice om politic are un anumit proiect. În mod sigur nu mi-aș dori să fiu prim-ministru fără să fiu președintele partidului din care fac parte. Experimente de tipul acesta au arătat, și nu doar la PSD, chiar și la PNL în istoria recentă, că nu sunt foarte solide” – Sorin Grindeanu

Provocat să spună dacă asta înseamnă că țintește „debarcarea” lui Marcel Ciolacu din fruntea PSD, Grindeanu a răspuns categoric: „Nu! Marcel Ciolacu este președintele PSD. Marcel Ciolacu va merge premier. Nu mai repet experiențe nefericite. În momentul în care ești prim-ministru, cred că e foarte important să ai în spate partidul care te susține și să fii președintele acelui partid”.

Publicat: 28 sept. 2022, 13:07 Autor: Camelia Arhiva
Pe aceeași temă