Solstitiul de vara 2019. Cum ne afecteaza fenomenul din 21 iunie
Solstitiul de vara 2019 este celebrat la data de 21 iunie si aduce cu sine numeroase superstitii si obiceiuri. Reprezinta, de asemenea, si cea mai lunga zi din an, in Emisfera Nordica.
Solstitiul are loc mereu intre 20 si 22 iunie, deoarece rotatia Terrei nu este tocmai exacta, din punct de vedere calendaristic. De aceea, data precisa a evenimentului astrologic poate sa se schimbe usor, de la an la an.
Solstitiul de vara 2019! Cum ne afecteaza fenomenul
In acest an, Soarele va atinge cel mai inalt punct de pe cer, din Emisfera Nordica, in data de 21 iunie, la ora 11:54, ziua. Intreaga emisfera va experimenta acest fenomen, in care ziua este cea mai lunga, si noaptea cea mai scurta, din intregul an. Soarele se va afla direct deasupra Tropicului Racului, adica la 23 grade 27 minute latitudine nordica.
Vineri, pe 21 iunie, este marcata si „Ziua Mondiala a Soarelui”. Este un moment care, din cele mai vechi timpuri, a fost celebrat, in intreaga lume. Este un prilej de sarbatoare, si bucurie, fiind strans legat de cel al strangerii primei recolte. Luna roz 2019
In mod general, in folclor, exista credinta ca ziua solstitiului ne poate influenta foarte mult. Pentru ca are legatura cu noaptea de Sanziene, cea de solstitiu aduce cu sine visarea alesului inimii. Poate aduce si belsug in casele romanilor si contribuie la crearea si legarea relatiilor de dragoste.
Ceremonia a fost considerata una pagana de catre biserica, asa ca sarbatoarea a devenit una crestina si mutata pe data de 24 iunie, cand este ziua dedicata Sfantului Ioan Botezatorul. Denumirea de solstitiu este una care provine din limba Latina. Semnifica „Soarele oprit”, iar fenomenul a adus cu sine numeroase mituri si superstitii.
Superstitii legate de Solstitiu
In credinta populara se mai spune ca solstitiul de vara este favorabil magiilor puternice, care isi pun amprenta pozitiva asupra unor schimbari amoroase, de sanatate sau prosperitate in casa.
Energia provenita de la solstitiul de vara mai este considerata una a pasiunii, vitalitatii, creativitatii si belsugului. In vechime, era un prilej de gasire si folosire a apei magice. Mere-fantoma, fenomenul bizar aparut intr-o livada
In Romania, sarbatoarea este una legata de cea a Sanzienelor, de pe 24 iunie. In mitologia noastra, acestea sunt zanele bune din clasa ielelor. Cand nu le este respectata sarbatoarea, devin surori cu Rusaliile, care reprezinta zanele rele. Noaptea de Sanziene aduce cu sine magie, mister si este favorabila descantecelor de dragoste.
sursa: a1.ro