Siluetă perfectă în 7 minute. Slăbit rapid, reguli de AUR

Publicat: 04 iun. 2024, 20:14 Autor: ileana.ghinea Arhiva
Siluetă perfectă în 7 minute. Slăbit rapid, reguli de AUR

Există, desigur, o ecuație interesantă între silueta perfectă și regulile de AUR ale slăbitului rapid, iar aceasta a fost cumva descifrată de una dintre cele mai apreciate specialiste din domeniul nutriției și al fitness-ului, Ina Kishlaru – Fitness Mama. Soluțiile rapide de slăbit par a fi cele mai căutate concepte în aceste zile, într-o perioadă în care parcă nu mai avem timp de nimic. Mai mult decât atât, vara este la un băț distanță, la fel și concediul de vară, așa că iată avem motive tocmai bune pentru a o asculta pe Ina.

Vara este o perioadă interesantă. Pe de o parte, avem oportunități să slăbim mai ușor, iar pe de altă parte avem și provocări care fac acest proces mai dificil. Mai ușor de ce? Vara e cald, avem o poftă de mâncare mult mai scăzută și, în mod natural, putem consuma mai puțin. Însă, pe de altă parte, acest efect se anulează din cauza căldurii, care ne face să ne mișcăm mai puțin și să consumăm mai multe băuturi răcoritoare și alcoolice: bere, vinuri, cocktailuri. De asemenea, excesul de fructe, consumate necontrolat, poate aduce un surplus mare de calorii. Mesele copioase la călătoriile all inclusive, ieșirile la grătar și alte distracții fac parte din provocările verii. Într-o săptămână de „odihnă” putem adăuga un exces de calorii pe care îl vom da jos luni de zile.

 

 

Ce facem în acest sezon ca să ne menținem:

1. Consumăm multe legume și încercăm să începem fiecare masă cu legume și verdețuri. Pe zi, trebuie să consumăm câte un kilogram de verdețuri și legume. Pe lângă multe beneficii pentru sănătate, ele vor ocupa spațiul în stomac și ne vor oferi sațietate mai rapid, ceea ce va reduce poftele.
2. Consumăm proteine de calitate, preferabil carne de pește și de pasăre, dar să nu fie grasă. Limităm grăsimile nesănătoase. Încercați să gătiți fără uleiuri și să limitați uleiurile în salatele de vară. E foarte ușor să depășim limitele zilnice cu uleiurile.
3. Consumăm fructe, însă le limităm la 200-300 de grame pe zi.
4. Bem multă apă și minimizăm pe cât posibil caloriile goale: băuturile carbogazoase, băuturile alcoolice, dulciurile de toate felurile. E foarte ușor prin băuturi să consumăm multe calorii, care nu ne aduc sațietate, dar ne aduc grăsime:-)))
5. Foarte important – adoptați un regim de exerciții pe care le puteți face zilnic. Vara, e suficient să faceți chiar și 7 minute pe zi, dacă le combinați cu nutriția pe care v-am povestit mai sus.
6. De ce e important să facem exerciții zilnic: dacă facem pauze între zilele de exerciții, mai ales dacă mergem la mare și facem pauze lungi, ne vine mult mai greu să reluăm rutina. De aceea, cel mai bine este să facem puțin, dar zilnic!

 

„Eu mereu spun că abdomenul se „coace” în bucătărie. Așadar, dacă vrem să slăbim, trebuie să adoptăm un regim alimentar corect și în niciun caz să nu ne înfometăm sau să urmăm vreo dietă modernă. Trebuie să mâncăm de toate, dar calculat, echilibrat și moderat. Mai departe, scopul antrenamentelor este, în primul rând, să stimulăm și să accelerăm metabolismul, ceea ce va face ca acesta să funcționeze mai bine în general. Ca urmare, ne simțim mai bine, digestia este mai bună și avem un nivel mai bun de energie. Antrenamentele trebuie să stimuleze mușchii, altfel îi pierdem, deoarece organismul se debarasează de activele pe care nu le folosește. Pentru noi este extrem de important să păstrăm masa musculară. Și, în final, antrenamentele ne ajută să corectăm silueta, astfel încât să nu fie doar slabă, ci și frumoasă. Pentru aceste scopuri, 7 minute pe zi sunt suficiente, dacă le combini cu nutriția echilibrată pe care noi o implementăm.”, explică Ina Kishlaru, Fitness Mama.

Publicat: 04 iun. 2024, 20:14 Autor: ileana.ghinea Arhiva
Pe aceeași temă
×