Shakira a fost pusa sub ACUZARE in Spania. Ce a comis si cand va aparea in fata judecatorilor

Publicat: 26 Feb. 2019, 15:07 Vedete

Starul muzicii pop Shakira, care a fost pusă sub acuzare pentru fraudă fiscală în Spania, datorând statului peste 14,5 milioane de euro.

Shakira a fost pusa sub ACUZARE in Spania. Artista a fost convocată la un tribunal din Barcelona pe 12 iunie, potrivit Le Figaro. Tribunalul superior din Catalonia, regiune din nord-estul Spaniei unde artista columbiană locuiește cu partenerul de viață, fotbalistul Gerard Piqué, a transmis într-un comunicat că audierea a fost fixată pentru data de 12 iunie, la ora 10.00.

Shakira, care s-ar fi despartit de Pique, a fost pusă sub acuzare pentru fraudă fiscală în Spania, iar Procuratura din Madrid informa într-un comunicat remis presei în decembrie că aceasta datorează statului iberic peste 14,5 milioane de euro. Procuratura mai informa că suma este datorată pentru o perioadă de trei ani în care aceasta a locuit în nord-estul Cataloniei.

Shakira a fost pusă sub acuzare pentru fraudă fiscală

Avocații artistei spun însă că mare parte din câștigurile acesteia au provenit, până în 2014, din turnee internaționale și că aceasta a locuit în Spania mai puțin de șase luni pe an, condiția impusă de autorități pentru a deveni rezident fiscal în această țară.

Cântăreața columbiană în vârstă de 42 de ani este cea mai recentă vedetă acuzată de fraudă în Spania, după fotbaliștii Lionel Messi și Cristiano Ronaldo. Shakira risca sa faca inchisoare.

Cariera Shakirei

De-a lungul carierei, Shakira a primit numeroase distincţii, printre care două premii Grammy şi 13 Latin Grammy, şi a fost nominalizată la premiile Globul de Aur în 2007, pentru melodia „Despedida”, inclusă pe coloana sonoră a filmului „Dragoste în vremea holerei”, de Mike Newell.

Printre cele mai reuşite colaborări ale cântăreţei au fost cele cu Beyonce şi Wyclef Jean, pentru piesele „Beautiful Liar” şi „Hips Don’t Lie”. Cel mai recent album de studio al său, al 11-lea, intitulat „El Dorado”, a fost lansat în mai 2017.

Albumele Shakirei s-au vândut în peste 70 de milioane de copii pe plan mondial.

Publicat: 26 Feb. 2019, 15:07 Vedete
Pe aceeași temă