Sfaturi pentru vegetarieni. Persoanele care nu consumă carne trebuie să fie conştiente că îşi pot procura necesarul de calciu şi din alte alimente, în afară de cele de origine animală. Iţi prezentăm cele mai indicate surse de calciu.

Broccoli. Este leguma minune, care este nu numai o sursă de calciu, dar conţine şi vitamina A, C, fier, este bogată în fibre şi saracă în calorii. În plus, este un minunat antioxidant.
Varza normala, varza de Bruxelles. Legumele verzi sunt surse sigure de calciu.

Nuci, migdale, seminţe de susan
Fasolea albă, fasolea neagră, mazarea, năutul, boabele de soia şi porumb sunt şi gustoase şi surse bune de calciu.

Pentru a fi asimilat de organism şi folosit eficient în procesul metabolic, calciul are nevoie de asocierea cu alte câteva vitamine şi minerale: vitamina D, vitamina A, (se găseşte în special în catina si legumele colorate în galben-portocaliu), vitamina C (se găseşte în măceşe, citrice, pătrunjel şi alte zarzavaturi verzi), magneziu.