Pudra de cacao vs Pudra de roscove. Pe care e bine sa o consumi mai des

Publicat: 24 Jul. 2017, 19:20 Retete & Diete
Pudra de cacao vs Pudra de roscove. Pe care e bine sa o consumi mai des

Pudra de cacao vs Pudra de roscovePudra de cacao vs Pudra de roscove

Pudra de cacao conține proteine, calciu, caroten, tiamină, riboflavine, magneziu, sulf, flavonoide, antioxidanți și acizi grași esențiali. Combinația ideală a acestor elemente ajută la stimularea producerii în mod natural a acelor fitochimicale în organism care au efecte benefice, precum scăderea colesterolului LDL, îmbunătățirea funcționării inimii și reducerea riscului de cancer.

Pudra de cacao vs Pudra de roscove – continut

Flavonoidele din pudra de cacao protejează organismul de boli cardiovasculare prin efectul de curățare a vaselor de sânge. Efectul apare imediat după consum, dar este cu adevărat eficient în consumul constant de pudră de cacao sau ciocolată neagră. S-a stabilit că începând de la două pătrăţele de ciocolata neagră consumată pe zi, în fiecare zi, beneficiile sunt evidente. Este vorba despre ciocolata fără adaus de grăsimi care conține cel puțin 75% pudră de cacao integrală.

Pudra de cacao vs Pudra de roscove

Pudra de cacao vs Pudra de roscoveAre un gust apropiat de cacao însă nu conține teobromină, substanță care poate provoca insomnie, agitație, anxietate, mai ales în rândul copiilor. Pudra de roșcove reprezintă o sursă importantă de calciu, are un gust ușor dulceag și este bogată în fosfor, sodiu, potasiu, fier si fibre.

Pudra de cacao vs Pudra de roscove – continut

Pudra de roșcove scade colesterolul și este un înlocuitor al pudrei de cacao, destinat copiilor si hipertensivilor, care nu trebuie să consume excitanți ai sistemului nervos. Tot în ceea ce îi privește pe copii, trebuie amintit faptul că acidul galic, prezent în cantități considerabile în această pudră, îi va feri pe aceștia de poliomielită. Consumul regulat al pudrei de roșcove contribuie la scăderea riscului de cancer pulmonar și la reglarea tranzitului intestinal. Pudra de roșcove poate fi folosită în diverse combinații.

Citeste si: „Lucruri despre alimente pe care nu le stiai. Ce contin chipsurile si ketchup-ul in realitate”

Publicat: 24 Jul. 2017, 19:20 Retete & Diete
Pe aceeași temă