Atunci cand vrei sa scapi de cateva kilograme, ar fi bine sa postesti fie cand e luna plina fie luna noua, consumand doar lichide, supe strecurate de legume, apa sau sucuri naturale din fructe si legume. Adeptii acestui tip de dieta considera ca in acest fel pierd pana la 2,5 kg si in plus, isi “curata ” organismul de toxine. Aceasta dieta are denumirea de: dieta varcolac sau dieta lunii pline.
Dieta este una restrictiva, care inlocuieste mesele principale cu lichide satioase, cu un aport vitaminic si nutritiv satisfacator, insa nu poate fi “tinuta” mult timp. Cei care aprofundeaza stiinta corelarii organismului uman cu modificarile ciclului lunar merg mai departe, coreland dieta cu toate fazele lunii – luna plina, primul patrar, luna noua si ultimul patrar.
In prima faza, mai precis cea de „Luna plina” nu se consuma alimente solide, ci doar lichide, apa, ceaiuri sau sucuri naturale mai consistente, in amestecuri diverse de legume, fructe sau extracte de germeni incoltiti, pe modelul sucurilor detox. Fiecare este liber sa aleaga formula celor patru-cinci sucuri de legume si sau fructe, pe culori, gusturi sau consistenta.
Urmeaza faza „primului patrar”, perioada in care efectele biomagnetice ale Lunii ar stimula detoxifierea si eliminarea apei in exces din organism. Se pot consuma alimente sanatoase solide, cat mai naturale, se evita insa fainoase, prajeli, sosuri, mancare gatita, carne sau grasime animala.
In aceasta etapa se recomanda opt pahare de apa in fiecare zi a primului patrar si se evita sarea.
In a treia faza intervine “luna noua”, care are o mare influenta in regenerarea organismului. In aceasta etapa, sustinatorii dietei Varcolac propun sa se consume doar lichide si se elimina complet alimentele solide. Ceaiul verde si alte ceaiuri depurative si usor diuretice stimuleaza metabolismul si eliminarea retentiei hidrice.
In “ultimul patrar” apetitul revine. Asa ca se evita alimentele hipercalorice precum painea, zaharul, pastele, alimentele cu amidon si grasimile. Cina se ia intre 17:00 si 18:00, maxim, iar pana atunci se recomanda sa se consume lichide preferabil calde (ceaiuri, supe usoare) care ajuta la diminuarea apetitului.