Secretul unui cozonac pufos. Desertul care dă mari bătăi de cap gospodinelor poate ieși din prima dacă sunt urmate cu strictețe anumite etape de preparare.
Secretul unui cozonac pufos. Ingrediente cozonac:
1 kg făină
50 g drojdie
300 g zahăr
6 ouă
0,5 l lapte
un praf de sare
unt (la propria apreciere)
ulei (la propria apreciere)
nucă, stafide, cacao, rahat, cat sa umpli aluatul
lămâie
un praf zahăr vanilat
Secretul unui cozonac pufos. Mod de preparare cozonac:
Începe prin a cerne făina într-un vas adânc, aşa cum vedeai la bunica, pe când erai doar un prichindel fericit. Topeşte drojdia cu zahăr într-o farfurie şi adaug-o într-un „cuib” făcut în mijlocul făinei, gândește-te la mişcările dibace ale bunicii. Include un ou şi o ceaşcă mare de lapte cald, apoi amestecă bine, până ce aluatul minunii tale capătă consistenţă. Dacă încep să te doară mâinile, gândeşte-te la bucuria întipărită pe chipul celor dragi şi vei vedea cum orice urmă de disconfort dispare! Citește mai multe aici.
Rețeta de cozonac a Mirelei Vaida! Ce ingredient secret folosește ca să fie pufos.
Mirela Vaida se pregătește pentru Paște, așa că și-a postat rețeta de cozonac moldovenesc. Iată ce ingredient folosește pentru un cozonac pufos și delicios.
Citește toată rețeta aici.