Secretul cozonacului lui Cătălin Scărlătescu! Avem rețeta pas cu pas

Publicat: 03 mai 2024, 11:30 Autor: Loredana Dumitrașcu Retete & Diete
Secretul cozonacului lui Cătălin Scărlătescu! Avem rețeta pas cu pas

Secretul cozonacului lui Cătălin Scărlătescu. Celebru pentru preparate sale pline de savoare, realizate după rețete tradiționale, Chef Cătălin Scărlătescu ne dezvăluie trucurile sale pentru a obține aroma perfectă pentru masa de Paște.

“Secretul cozonacului perfect stă în prospețimea şi proveniența ingredientelor. Dacă ai materie primă de calitate, obții preparate pe măsură, dacă stăpânești cât de cât arta gătitului”, spune Chef Cătălin Scărlătescu.

Secretul cozonacului lui Cătălin Scărlătescu

Nelipsit de pe masa de Paşte a românilor, cozonacul nu este, totuși, uşor de preparat. Rețeta lui Chef Cătălin Scărlătescu îți va fi de ajutor dacă ești la primul cozonac. Dacă ai deja experiență, te va ajuta să faci un cozonac deosebit cu care să-i impresionezi pe cei dragi. Cozonacul lui Chef Cătălin Scărlătescu poate fi comandat și online pentru masa de Paşte. Între timp, iată rețeta secretă pas cu pas!

Avem rețeta secretă pas cu pas

 Ingrediente:

1 kg faină

250 g zahăr

450 g lapte

5 ouă proaspete

1 păstaie vanilie

60 g drojdie

300 g unt

500 g nucă

200 g rahat

150 g ciocolată de calitate

30 g portocală confiată

30 g coajă de lămâie

Mod de preparare: 

  • Se amestecă drojdia cu 100 ml lapte, un pic de zahăr și trei linguri de faină. Se lasă compoziția să crească până când își dublează volumul.
  • Laptele se fierbe împreună cu zahărul si cu o păstaie de vanilie, apoi se amesteca până se dizolvă.
  • Gălbenușurile se bat cu un praf de sare. Se pune făina într-un vas și se toarnă pe rând, amestecând bine, gălbenușurile, laptele împreună zahărul topit și untul, portocala confiată, coaja de lămâie. Se frământă bine până se obține un aluat aerat, consistent și elastic. Compoziţia astfel obţinută se lasă la dospit circa o oră.
  • Se ia apoi o bucată de aluat, se întinde bine, se pune peste crema de nuci cu ciocolată şi rahat şi se rulează. Rulada obţinută se secţionează în două pe lungimea sa şi cele două părţi astfel obţinute se împletesc şi se ung cu ou si un pic de zahăr.
  • Se pun apoi într-o formă tapetată în prealabil cu unt şi făină si se lasă la dospit aproximativ două ore.
  • Când aluatul a crescut se dă tava la cuptor pentru circa 45 de minute – 1 oră la 160 grade.
Publicat: 03 mai 2024, 11:30 Autor: Loredana Dumitrașcu Retete & Diete
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. În…...
Pe aceeași temă
×