Se taie alocatiile copiilor din ianuarie 2020! Ce conditie trebuie sa indeplinesti ca sa iei toti banii de la stat

Publicat: 22 Oct. 2019, 08:53 Articole propuse
Se taie alocatiile copiilor din ianuarie 2020! Ce conditie trebuie sa indeplinesti ca sa iei toti banii de la stat

Alocațiie copiilor vor fi tăiate începând cu data de 1 ianuarie 2020, lucru prevăzut într-un proiect de lege prezentat recent.

Alocațiilor copiilor vor fi tăiate din ianuarie 2020. Elevii vor avea alocații tăiate, dacă nu respectă o regulă. Practic, de la data de 1 ianuarie 2020, alocațiile se taie dacă elevii au prea multe absențe nemotivate.

Alocațiile copiilor vor fi cu 20% mai mici sau chiar suspendate integral dacă elevul are prea multe absențe nemotivate.

Alocațiilor copiilor vor fi tăiate din ianuarie 2020

Această modificare face parte dintr-un nou proiect de lege prin care se propun majorări anuale ale banilor destinați elevilor.

Alocațiile copiilor au fost deja tăiate în județul Vaslui, acolo unde regula a început să fie aplicată încă din luna august. Mai bine de 400 de familii au fost afectate.

Tăierea alocațiilor copiilor, măsură drastică

„A fost suspendatã plata alocațiilor de susținere a familiei pentru un numãr de 427 de familii, suma aferentã fiind de 88.741 lei. Alocația pentru susținerea familiei a fost diminuatã de la plata în proporție de 20%, respectiv 50% pentru un numãr de 539 de familii cu suma de 25.716 lei. Numãrul total de absente școlare nemotivate, transmise de Inspectoratul Școlar Județean cãtre instituția noastrã, a fost de 1.869”, a declarat Sorin Prepelitã, directorul Agenției Județene pentru Plãți și Inspecție Socialã Vaslui, conform celor de la bugetul.ro.

Măsura de-a tăia alocațiile copiilor are ca scop limitarea abandonului școlar, ce atinge cote tot mai mare în România.

Publicat: 22 Oct. 2019, 08:53 Articole propuse
Pe aceeași temă