Se redeschide sezonul turistic. Țara care va lua această măsură începând cu luna iunie

Publicat: 09 Apr. 2021, 09:25 Arhiva

Se redeschide sezonul turistic. Vești bune pentru persoanele care doresc să plece în călătorie, în concediu pentru a se relaxa: sezonul turisitic se deschide începând cu luna iunie în Italia.

Anunțul a fost făcut în cursul serii de joi printr-o conferință de presă. Prim-ministrul italian Mario Draghi a declarat că Executivul de la Roma este pregătit să redeschidă economia, însă în apropiere de luna iunie. Însă, persoanele care vor merge în Italia trebuie să prezinte la intrare un certificat ori pașaport de vaccinare împotriva noului coronavirus, arată știrileprotv.ro.

De asemenea, oficialul mărturisește că Italia dorește să atingă obiectivul de 500.000 de doze administrate zilnic până la finalul lunii aprilie. Se dorește ca 80% din populație să fie vaccinată până la finalul lunii septembrie. Data de 2 iunie reprezintă sărbătoare națională pentru Italia, iar Massimo Garavaglia susține că ”poate fi momentul pentru redeschiderea turismului”.

„Există posibilitatea unei cooperări între ţările mediteraneene: Italia are multe de învăţat de la Grecia şi Spania. Trebuie să acţionăm imediat pentru a primi turiştii vaccinaţi”, a transmis prim-ministrul.

O parte din Italia se află în carantină

Când multe persoane credeau că pandemia este spre final, adevărul este cu totul altul: numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus a început să crească din nou în mai multe state europene, iar pe listă se află și România și Italia. Începând cu data de 16 martie jumătate din Italia a intrat în carantină, după ce numărul de persoane infectate cu virusul chinezesc a început să crească iar. Restricțiile noi impuse de autorități vor rămâne în vigoare până în preajma Paștelui, atunci când țara va deveni toată o zonă roșie, arată Cancan.

Luni, 16 martie, regiunile Lombardia, Lazio, Emilia-Romagna, Friuli Venezia-Giulia, Veneto, Piemonte, Marche şi provincia Trento au intrat în carantină. De asemenea, și Campania și Bolzano, care sunt deja în zona roșie. Restricțiile noi se aplică acolo unde se înregistrează peste 250 de cazuri pe săptămână la 100.000 de locuitori. Restricțiile vor fi deocamdată până în weekendul de Paști.

„Epidemia din Italia crește din nou brusc, în timp ce în alte țări europene este în scădere. La noi este a șasea săptămână consecutivă în care rata infectărilor crește. Numai în Umbria și Bolzano putem observa o scădere, dar aici sunt restricții de câteva săptămâni”, a declarat președintele Institutului Superior de Sănătate, Silvio Brusaferro.

Sursă foto: pixabay

Publicat: 09 Apr. 2021, 09:25 Arhiva
Pe aceeași temă