Se măresc alocaţiile copiilor! Surpriza pe care o vor avea părinţii în conturi

Publicat: 25 Jun. 2020, 12:55 Arhiva
Se măresc alocaţiile copiilor! Surpriza pe care o vor avea părinţii în conturi

S-a decis! Alocaţiile copiilor se vor mări, însă se va face etapizat, au anunţat autorităţile! Fiecare copil va primi în plus 15 lei, a anunțat premierul Ludovic Orban. Următoarele majorări se vor face în etape, a mai spus șeful Guvernului.

”Există această variantă de a crește, dar de a crește progresiv, de a nu crește dintr-o dată. Pentru că realitatea este că resursele financiare sunt limitate”, a spus premierul.

În privința pensiilor, Ludovic Orban spune că nu s-a luat încă o decizie. Întrebat dacă planul pentru creșterea pensiilor i-a fost prezentat de ministrul Cîțu, acesta a declarat că au discutat despre alte probleme, relatează antena3.ro.

Ce se întâmplă cu pensiile românilor

”Nu am discutat, am discutat despre programul economic. Scrie în Legea Responsabilității Fiscal – Bugetare, după 6 luni, pe primul semestru, Ministerul Finanțelor trebuie să prezinte raportul privind situația economiei și a bugetului. De asemenea, Comisia de Prognoză trebuie să realizeze prognoza pentru evoluția economiei în perioada următoare, pe baza datelor următoare și în funcție de asta vom lua o decizie”, a precizat premierul.

Cu cât ar trebui să fie mărite alocaţiile copiilor

În luna decembrie a anului trecut, Camera Deputaţilor a votat, decizional, propunerea legislativă care prevede dublarea alocaţiei pentru copiii între 2 şi 18 ani, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap.

Astfel, alocațiile vor fi în cuantum de: 

a) 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;

b) 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani;

c) 600 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Preşedintele Klaus Iohannis declara în 9 ianuarie că la acest moment nu are de gând să refuze promulgarea acestei legi. „E  încă în analiză, aștept precizări de la Guvern, pentru că sumele nu sunt prevăzute în buget”, spunea şeful statului.

Publicat: 25 Jun. 2020, 12:55 Arhiva
Pe aceeași temă