Este oficial! De când se dublează alocațiile copiilor

Publicat: 03 Jun. 2020, 15:52 Arhiva
Este oficial! De când se dublează alocațiile copiilor

Legea de respingere a Ordonanței de Urgență ce amâna dublarea alocațiilor până la data de 1 august 2020 a fost adoptată de Parlament. Legea merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Au fost 209 voturi pentru respingerea OUG, 3 voturi împotrivă și 98 de abțineri. Dacă președintele promulgă legea, Guvernul ar trebui să crească alocația pentru copii până la suma de 300 de lei.Președintele are la dispoziție 20 de zile pentru promulgarea legii, însă o poate retrimite în Parlament, potrivit digi24.ro.

Dublarea alocațiilor a fost amânată la începutul acestui an, după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat legea adoptată de Parlament. Guvernul a susținut atunci că în buget nu erau prevăzuți bani, astfel încât este nevoie ca legea să fie amânată până după rectificarea bugetară din vară.

În luna decembrie a anului trecut, Camera Deputaţilor a votat, decizional, propunerea legislativă care prevede dublarea alocaţiei pentru copiii între 2 şi 18 ani, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap.

Astfel, alocațiile vor fi în cuantum de: 

a) 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;

b) 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani;

c) 600 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Preşedintele Klaus Iohannis declara în 9 ianuarie că la acest moment nu are de gând să refuze promulgarea acestei legi. „E  încă în analiză, aștept precizări de la Guvern, pentru că sumele nu sunt prevăzute în buget”, spunea şeful statului.

 

Publicat: 03 Jun. 2020, 15:52 Arhiva
Pe aceeași temă