Se închid terasele! Anunțul de ultima oră făcut de autorități

Publicat: 02 Jul. 2020, 10:13 Arhiva

Din cauza pandemiei de coronavirus, din ce în ce mai multe firme și întreprinderi au de suferit. Fie că este vorba despre România sau oricare alt stat, patronii firmelor au pierdut mulți bani în ultima perioadă.

Totuși, chiar înainte de Ziua Independenței din SUA, americanii primesc o ”lovitură” destul de mare. Cum toată lumea se aștepta să celebreze ziua de 4 iulie cu muzică și preparatele lor tradiționale la restaurante sau terase, acum nu o vor mai putea face. Tersele, restaurantele, dar și barurile se vor închide în California, de exemplu, din cauza pandemiei de coronavirus, arată Gândul.ro. Astfel, oamenii vor sărbători acasă.

”Ziua Independenței”, anulată!? Localurile se închid pentru o perioadă

Totodată, pe lângă acestea, și cinematografele, muzeele, cazinourile și grădinile zoologice vor fi închise publicului. Măsura intră în vigoare imediat și va fi valabilă timp de trei săptămâni. Măsura va fi aplicată în 19 comitate. E probabil ca restaurantele să primească oameni în interior abia când e weekendul ”Memorial Day”.

Deși, Newsom precizează: „Nu înseamnă că restaurantele vor fi închise. Înseamnă că încercăm să mutăm activitățile, cele mai multe din ele, afară, pentru a preveni răspândirea virusului”.

Oamenii nu vor mai avea acces pe plajă

Și plajele din sudul Californiei și Bay Area vor fi închise. În urmă cu două zile, marți, în California au fost raportate 6000 de noi cazuri de infectări cu noul coronavirus și 110 decese. De asemenea, în Miami s-au înăsprit amenzile pentru localurile care nu respectă normele impuse de autorități, în contextul pandemiei de coronavirus. Toate acestea, după ce primarul din Miami, Francis Suarez, a decretat în cursul zilei de luni o măsură de urgență care prevede închiderea localurilor timp de 10 zile, pentru că au fost încălcate normele sanitare. Nici distanța fizică nu a fost respectată. Dacă persoanele nu vor purta măști în spațiile publice, acolo unde nu se poate păstra distanța socială, atunci oamenii ar putea fi amendați cu 50 de dolari.

Publicat: 02 Jul. 2020, 10:13 Arhiva
Pe aceeași temă