Se dublează sau nu alocațiile copiilor? Ce spun oficialitățile

Publicat: 26 Aug. 2020, 10:13 Arhiva
Se dublează sau nu alocațiile copiilor? Ce spun oficialitățile

Alocațiile copiior ar putea fi dublate dacă CCR va decide acest lucru! Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, susține că Guvernul va lua, în echipă, o decizie cu privire la sesizarea Curții Constituționale pentru respingerea de către Parlament a Ordonanței de Urgență care prevede creșterea etapizată a alocațiilor pentru copii.

”O decizie în această chestiune o vom lua în echipa guvernamentală și o vom anunța public. Bineînțeles că respectăm orice decizie a Curții și vom vedea la momentul respectiv care este abordarea, dar în niciun caz nu veți auzi de la vreun reprezentant al Partidului Național Liberal că nu respectă legea sau că încearcă să se eschiveze.

Și decizia pe care am luat-o în Ordonanță este tot în spiritul hotărârii Curții, dar este făcută rațional în funcție de posibilitățile pe care le are bugetul în acest moment”, a declarat Violeta Alexandru. 

Noi am spus că vom crește alocațiile. Am luat deciziile de a crește etapizat, de a menține sensul legii de a dubla alocațiile, dar să o facem etapizat în funcție de capacitatea efectivă a bugetului de a face față acestei noi cheltuieli”, a explicat Ludovic Orban.

Dublarea alocațiilor a fost amânată la începutul acestui an

Dublarea alocațiilor a fost amânată la începutul acestui an, după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat legea adoptată de Parlament. Guvernul a susținut atunci că în buget nu erau prevăzuți bani, astfel încât este nevoie ca legea să fie amânată până după rectificarea bugetară din vară.

Publicat: 26 Aug. 2020, 10:13 Arhiva
Pe aceeași temă