Scrisoare pentru Cristina Țopescu: ”Să nu rămânem iarăși ai nimănui”

Publicat: 20 Jan. 2020, 09:49 News

Cristina Țopescu a fost o persoană respectată și iubită, iar moartea ei a adus multe lacrimi pe obrajii celorlalți.

Jurnalista era o mare iubitoare de animale și avea un suflet atât de mare încât oferea hrană, un loc de stat și un acoperiș.

„Adio, MAMA. Pa, OM bun!

Tu ai fost cea care ne-a dat o șansă când toți ceilalți ne întorseseră spatele. Când toți ceilalți ne considerau irecuperabili, când toți voiau să ne eutanasieze, să ne extermine, să ne lase să putrezim în adăposturi reci și înunecate, tu ai arătat o forță și o determinare supraomenești și ne-ai luat acasă. Ne-ai arătat o față a oamenilor pe care nu o cunoscuserăm niciodată: afecțiune, grijă, răbdare, generozitate și o bunătate pe care, cu cât se revărsa mai mult asupra noastră, cu atât ne era mai frică să nu o pierdem, să nu fie ceva trecător, să nu rămânem iarăși ai nimănui, urâți de toată lumea.

Și de ce ne-a fost frică n-am scăpat. Astăzi, din acel OM cu sufletul cât toată planeta asta, din acel munte de bunătate, a mai rămas doar o mână de cenușă.

Dar tot tu ne-ai învățat că nu materia este cea care contează, ci imaterialul. Adică faptele, principiile, valorile, frumusețea lucrurilor pe care nu poți să le atingi, dar pe care le simți atât de clar, atunci când se întâmplă, când ȚI se întâmplă. Iar faptele și frumusețea ta vor rămâne mereu aici, pe Pământ, atâta timp cât noi și alte mii de ființe exact ca noi, oameni, dar mai ales animale, își vor aminti tot ce ai făcut pentru ele. Să știi că nu te vom uita, să știi că ceea ce conta mai mult a rămas aici, cu noi”, este scrisoarea emoționantă a cățeilor abandonați în adăposturi, pentru Cristina Țopescu.

Publicat: 20 Jan. 2020, 09:49 News
Pe aceeași temă