Scara pe care Iisus a urcat in Ierusalim se afla la Roma. Cum arata cele 28 de trepte sfinte VIDEO
Scara pe care Iisus a urcat in Ierusalim se afla in prezent in Roma. Ar avea proprietati sfinte si a fost reconditionata, de curand. Are o semnificatie deosebita pentru credinciosii din intreaga lume.
Scara lui Iisus din Roma a fost pentru prima data, in trei secole, modificata. Mai exact, invelisul realizat din lemn a fost scos, iar constructia restaurata. In urma acestui proces a ramas doar suprafata din marmura, din care erau facute treptele.
Se crede ca Mantuitorul a urcat pe acele trepte, iar de aceea sunt facatoare de minuni. Multi au marturisit ca s-au vindecat de boli grave, dupa ce au urcat si ei pe aceleasi trepte. Sunt 28 de astfel de trepte, pe care credinciosii le pot urca in genunchi, in prezent.
Scara pe care Iisus a urcat in Ierusalim este in Roma!
S-a decis ca acestea vor ramane descoperite pentru o astfel de procesiune. Totusi, este vorba despre o perioada de timp limitata. Oamenii care vin sa se roage pentru sanatate vor avea contact in mod direct cu piatra de marmura.
Scara pe care Iisus a urcat se afla in Roma, Italia. A fost restaurata dupa 300 de ani si potrivit traditiei ar fi facut parte din palatul lui Pilat din Pont, din Ierusalim. A fost adusa in Roma in anul 326, de catre Sfanta Elena. Mama imparatului roman Constantin a facut acest gest miraculos dupa ce s-a convertit la crestinism.
Oamenii de stiinta considera insa ca scarile sutn doar desprinse din legenda, fie o copie simbolica ale acelor trepte de la palatul lui Pilat din Pont. Guvernatorul roman al provinciei Iudeea a cedat cererilor pe care liderii evrei din Ierusalim le aveau. Poitrivit Bibliei, acesta a dat ordin ca Iisus sa fie crucificat.
Video cu scara pe care Iisus a urcat
In anul 1733, Papa Inocentiu al III-lea a dat ordin ca scara pe care a urcat Iisus sa fie imbracate in lemn. In acest fel, cele 28 de trepte facatoare de minuni au fost protejate impotriva deteriorarii, pentru ca erau vizitate de catre pelerini.
„Treptele au fost deformate intr-un fel total neobisnuit. Picioarele credinciosilor au sapat in ele, de-a dreptul!”, a povestit parintele Francesco Guerra, rectorul din cadrul Sanctuarului Scara Sfanta. In fiecare an, edificiul este vizitat de sute de mii de oameni care vin sa se roage, potrivit agerpres.ro.
Sub carcasa de lemn au fost gasite monede, rozarii, bilete cu rugaciuni si fotografii. De-a lungul anilor au fost lasate de catre credinciosi. „Odata ce am dezvelit prima treapta si am gasit prima cruciulita, a fost clar pentru toata lumea ce vom gasi dedesubt. Nu se putea limita doar la competenta catorva experti”, a fost de parere Paolo Violini, un specialist in restaurari de la Muzeele Vaticanului.