Scapă definitiv de buruieni! Stropește cu acest amestec și vei vedea rezultate imediat!

Publicat: 09 iul. 2024, 11:00 Autor: Denisa Iordache Life
Scapă definitiv de buruieni! Stropește cu acest amestec și vei vedea rezultate imediat!

Buruienile nu doar că sunt inestetice, ele reduc producția de legume și consumă resursele esențiale de apă și nutrienți necesare plantelor. Iată cum poți scăpa de buruieni!

Vara a sosit și a adus cu ea și sezonul de plantare a anumitor legume în grădină. Pentru a asigura o germinare și creștere optimă a acestora, este important să pregătim un teren curat, lipsit de buruieni. Din fericire, există soluții eficiente pentru a combate buruienile.

De ce trebuie să scapi de buruieni

Buruienile sunt adversari de temut pentru culturile de legume. Aceste plante nedorite concurează cu legumele pentru resurse esențiale precum apa și nutrienții din sol.

Dacă nu sunt gestionate corespunzător, buruienile pot reduce semnificativ randamentul culturilor de legume. În plus, ele pot găzdui și transmite diverse boli și dăunători, ceea ce poate afecta negativ sănătatea și creșterea plantelor de legume.

Toarnă apă sărată și clocotită pe buruieni

Acesta este un erbicid de uz casnic foarte popular, deoarece este foarte ușor de preparat. Cu toate acestea, trebuie să ai grijă când îl utilizezi. Trebuie să torni doar peste buruieni, având grijă să nu ajungă soluția și la plantele din preajma lor. În caz contrar, le vei elimina și pe acestea.

Folosește amestec de oțet cu săpun de vase

Acesta este unul dintre cele mai puternice erbicide de uz casnic, mai ales dacă buruienile sunt tinere și nu au prea multe rădăcini. Pentru a aplica acest amestec umple un pulverizator cu oțet și adaugă 2 linguri cu săpun lichid. Agită recipientul și apoi pulverizează soluția peste frunzele și rădăcina buruienilor. Repetă această procedură timp de câteva zile și vei vedea că în curând buruienile încep să se ofilească.

Bicarbonatul de sodiu vă scapă de furnici

Una dintre cele mai supărătoare probleme pentru cei care locuiesc la curte o reprezintă, fără îndoială, furnicile. Puteți scăpa însă de ele rapid și fără costuri. Amestecați bicarbonat de sodiu cu oțet și puneți această soluție în locurile în care observați prezența furnicilor.

Tot cu ajutorul bicarbonatului puteți scăpa și de omizile care invadează pomii din grădina dumneavoastră. Acestea pot fi extrem de dăunătoare pentru livadă. Ca să preveniți apariția lor, pregătiți o compoziție din bicarbonat de sodiu și făină și puneți-o pe frunzele și pe ramurile copacilor. Nici melcii nu suportă bicarbonatul de sodiu, așa că dacă vreți să nu-și facă apariția în grădina dumneavoastră, presărați acest ingredient în mai multe locuri.

În plus, o altă calitate a bicarbonatului este aceea că ajută roșiile să devină mai dulci. Puneți acest praf la rădăcina roșiilor și veți avea legume cu mult mai multă zeamă și mult mai gustoase. Și mâinile dumneavoastră pot beneficia de ajutorul bicarbonatului. După o zi de grădinărit, puteți rămâne cu pete de la verdeață. Este suficient să vă frecați mâinile cu bicarbonat și rezultatul este garantat. (CITEŞTE MAI MULTE DETALII AICI)

 

Sursă foto: social media

 

Publicat: 09 iul. 2024, 11:00 Autor: Denisa Iordache Life
Pe aceeași temă
×