Şase jurnaliști au fost răpiţi de talibani în Afganistan

Publicat: 07 Sep. 2019, 17:02 Ciao.ro
Şase jurnaliști au fost răpiţi de talibani în Afganistan

Talibanii au răpit jurnaliștii care lucrează pentru organizații media private și guvernamentale

Şase jurnaliști au fost răpiţi de talibani. S-a întâmplat în estul provinciei Paktia din Afganistan, au declarat sâmbătă oficiali guvernamentali și talibani, potrivit Reuters.

Reporterii, care lucrează pentru companii de știri, radio și TV, care difuzează știri în limbile Pashto și Dari, au fost răpiți în timp ce călătoreau vineri împreună din provincia vecină Paktika în Paktia pentru a participa la un workshop media.

Şase jurnaliști au fost răpiţi de talibani

Şase jurnaliști au fost răpiţi de talibani

„Încercăm să negociem eliberarea lor cu talibanii”, a declarat Abdullah Hasrat, un purtător de cuvânt al guvernatorului provinciei Paktia.

Un purtător de cuvânt al talibanilor a confirmat răpirea a șase jurnaliști de către luptătorii lor, dar a spus că vor fi eliberați în curând.

„Da, mujahedinii noștri (luptători) i-au răpit din greșeală”, a spus Zabihullah Mujahid, un purtător de cuvânt al grupării de insurgenți extremişti.

„În prezent serviciile mobile nu funcționează, dar vor fi eliberaţi imediat ce vom stabili contactul cu comandantul local”, a spus el.

Afganistanul a fost în 2018 ţara în care au murit cei mai mulţi jurnalişti, 13, conform Comitetului pentru Protecția Jurnaliștilor (CPJ).

Federația Internațională a Jurnaliștilor a anunţat că 16 jurnaliști au fost uciși anul trecut.

În iunie, talibanii au emis o amenințare pentru mass-media afgană, spunând că jurnaliștii vor fi vizați, cu excepția cazului în care canalelel de știri vor înceta să difuzeze ceea ce ei descriu drept propagandă guvernamentală împotriva insurgenților.

Publicat: 07 Sep. 2019, 17:02 Ciao.ro
Pe aceeași temă