Inca putin si crestinii vor celebra Invierea Domnului. Masa de Paste va fi imbelsugata pentru romani, cum cere traditia de ani si ani de zile.
Sarmale de miel în viță de vie, reteta de Paste pentru gospodinele care vor ceva nou. Este usor de facut si veti primi laude. Ingredientele le aveti deja, cu siguranta, in bucataria dvs. Cel mai important ingredient e carnea de miel pe care romanii o consuma de Paste, dupa traditie.
Foile de vita se oparesc in apa clocotita si sarata. Apoi se lasa la scurs.
Carnea de miel se da prin masina de tocat daca a fost cumparata intreaga.
Drob de miel, reteta de Paste extrem de usoara! VIDEO
Ceapa se taie marunt si se pune la calit, intr-o cratita cu ulei incins. Se amesteca timp de cateva minute.
Orezul se da intr-un clocot si se lasa la racit.
Pasca cu branza. 4 retete simple si rapide, ideale pentru Paste
Peste compozitie se adauga toate condimentele, galbenusul de ou, faina si orezul dat intr-un clocot.
Se ia din compozitie cu lingura si se pune in cate o frunza de vita de vie. Se ruleaza sarmaua si se pune intr-o cratita.
Vremea de Paste si 1 Mai. Ce prognoza meteo a anuntat ANM pentru aceste sarbatori
Sfat: puneti crengute de visin pe fundul cratitei pentru a nu se prinde.
Se adauga uleiul si deasupra se toarna sucul de rosii (pentru gust si aspect).
Cratita cu sarmale de miel in vita de vie se pune la foc mic, pentru o ora si 30 de minute. Pofta buna!
Beneficii carne de ied. E saraca in calorii si poate inlocui mielul la masa de Paste!
Sursa: sfatulparintilor.ro