S-au implinit 30 de ani de World Wide Web! Vezi cum arata prima pagina de internet in 1989

Publicat: 12 mart. 2019, 12:49 Autor: Simona News 1

Cei care vor accesa astazi motorul de cautare Google vor avea parte de o surpriza placuta.

World Wide Web a implinit azi 30 de ani. Cel mai nou doodle de la Google ne aminteste cu nostalgie de aniversarea internetului cu un logo foarte special. Cel care a propus, pe 12 martie 1989, sistemul descentralizat al managementului informatiei a fost Tim Berners-Lee, un fizician britanic.

Miscarea istorica s-a intamplat in timp ce lucra la CERN (Organizatia Europeana pentru Cercetari Nucleare din Geneva), astfel s-a creat World Wide Web, pe scurt www, fara de care azi n-am putea trai.

World Wide Web. La inceput reteaua a fost gandita pentru asigurea nevoilor de partajare automatizata de informatii intre savanti si institutele de cercetare, insa doi ani mai tarziu, pe 23 august 1991, reteaua a fost deschisa publicului larg.

S-au implinit 30 de ani de World Wide Web

S-au implinit 30 de ani de World Wide Web

S-au implinit 30 de ani de World Wide Web

World Wide Web. Prima pagina creata de Tim Berners-Lee a fost pe un computer NeXT în anul 1991. Pagina actuala este doar o copie pastrata de CERN si adusa la zi pentru ca proiectul WWW nu a incetat sa evolueze.

Din pacate, nu mai exista un screenshot al paginii originale, insa copia este suficienta pentru a ne face o idee despre cum arata internetul la inceputurile sale.

„Hărţuirea din mediul digital, ştirile false, frenezia mulţimilor (…) ne întrebăm dacă nu cumva am creat un monstru care a scăpat astăzi de sub control”⁣, a spus François Flückiger, potrivit stirileprotv.ro, fiind cel care a preluat conducerea tehnica a departamentului de internet de la CERN dupa plecarea lui Berners-Lee la Massachusetts Institute of Technology.

Publicat: 12 mart. 2019, 12:49 Autor: Simona News 1
Pe aceeași temă