Berea ascunde secretul fericirii! Cel putin asta e parerea unui grup de cercetatori. Acestia au facut recent o descoperire cat se poate de remarcabila. Pana acum se stia cat de benefica e aceasta bautura in tratarea anumitor probleme de sanatate. De exemplu, berea contribuie la combaterea problemelor de la rinichi. Iata ca au iesit la iveala noi date, care cu siguranta ii vor bucura pe iubitorii acestei licori.
Cercetatorii de la Universitatea Erlangen-Nuremberg, din Germania, au descoperit recent ca in bere se ascunde un „ingredient secret”. Substanta ar fi responsabila pentru starea aceea de bine pe care o avem atunci cand ne bucuram de un pahar cu bere, la sfarsitul unei zile lungi de munca. Chiar daca multi au crezut initial ca e vorba de cantitatea de alcool prezenta in bere, s-au inselat.
Berea ascunde secretul fericirii! Pentru ca in aceasta se regaseste un compus chimic numit Hordenina. Se pare ca Hordenina activeaza centri nervosi ai creierului uman intr-un mod similar cu dopamina. Nu numai atat, efectele sunt similare cu cele ale „hormonului fericirii”, potrivit metro.co.uk. Hordenina se gaseste in malt, iar impreuna cu dopamina stimuleaza creierul in cel mai benefic mod cu putinta.
Pe de alta parte, oamenii de stiinta din Germania nu au putut determina si de cata cantitate de bere e nevoie pentru a se ajunge la respectiva stare de euforie. Tocmai de aceea au decis sa faca mai multe studii, pentru se vedea cat de mult contribuie totusi alcoolul la intreaga ecuatie. De asemenea, Hordenina pare sa fie asemanatoare cu un alt compus chimic denumit Salsolinol. Acesta se gaseste in ciocolata, dar are un efect mai putin vizibil.
Berea ascunde secretul fericirii! Cercetatorul Monika Pischetsrieder a marturisit ca desi niciun aliment nu are caracteristica de-a ne face instant fericiti, odata consumat, e foarte suprinzator ca ingredientele din bere sunt capabile de un asemenea efect.