De la data de 1 iulie 2024, ordonanța se va aplica, în primă fază, în mod voluntar. Ulterior, de la data de 1 ianuarie 2025, devine o obligație pentru toate companiile online de pe teritoriul României. Pe de altă parte, nu vor fi afectate magazinele online care vând marfă în țara noastră, dar au sediul în Ungaria, Germania sau China.
În acest context, în care autoritățile vor să știe exact ce cumpără fiecare cetățean de pe eMag, Altex și orice alt site al unui magazin, Asociația pentru Internet și Tehnologie cere retragerea OUG. Entitatea a transmis deja o scrisoare deschisă către Avocatul Poporului și către Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.
În cazul în care OUG chiar va intra în vigoare, se va introduce decontul precompletat de TVA. Va fi trimis de către ANAF firmelor și va conține date deținute de Ministerul Finanțelor. Ulterior, contabilii vor avea sarcina de a verifica datele. O mulțime de organizații nu sunt de acord cu noua lege și au anunțat că vor protesta, pe data de 8 iulie. Mai multe aici.
Shopping-ul online a prins tot mai mult contur in zilele noastre, desi acum aproximativ 10 ani nimeni nu se gandea la asa ceva.
Acum, cumparaturile pe internet sunt o modalitate mai simpla la indemana oricui. Mai ales ca scapi de stresul de a merge prin magazine. Daca vrei sa stii cum sa faci cumparaturi online fara sa cheltui multi bani, citeste materialul care urmeaza.
Culege toate informatiile inainte sa cumperi. Daca cheltui sume serioase de bani online, fa mai mult decat sa mergi pe site-ul tau preferat si sa cumperi. Aboneaza-te la site-uri care aduna cele mai bune oferte de pe internet, iar apoi iti sunt trimise pe mail. Mai multe aici.