Romania va avea un nou aeroport. Vezi in ce oras se va construi acesta

Publicat: 09 iun. 2019, 11:38 Autor: Simona Ciao.ro
Romania va avea un nou aeroport. Vezi in ce oras se va construi acesta

Vesti bune pentru romani, care de acum vor putea zbura cu avionul intr-unul din cele mai frumoase orase din tara.

Romania va avea un nou aeroport. Acesta se va construi in Brasov, iar anuntul a fost facut chiar de sambata ca se lucreaza la constructia Aeroportului International Brasov – Ghimbav.

Romania va avea un nou aeroport

Romania va avea un nou aeroport

„Proiectul privind construcţia aeroportului se derulează acum, este în execuţie, se lucrează la diferite faze. S-au făcut licitaţiile pentru terminal, a fost o adjudecare, însă o companie din Bucureşti (asociaţia Asocierea Bog’Art – UTI Grup – UTY Facility Management, n.r.) a contestat.

Să sperăm că după ce se termină cu contestaţiile, se va trece la faza de execuţie a terminalului de la aeroport. Aeroportul este executat într-o proporţie de 48-50% în ceea ce priveşte lucrările de infrastructură sau de tren, lucrările adiacente, s-au făcut procedurile de achiziţie privind autospecialele, pentru turnul de control este stabilită procedura cu ROMATSA.

Pista există, se execută acum lucrări conexe care fac parte din proiectul în ansamblu. Fără să luăm în calcul anumite etape procedurale care nu ţin de noi, dacă suntem optimişti, în doi ani de zile se poate ateriza pe aeroportul de la Braşov.

Este un aeroport făcut cu fonduri locale la nivelul municipiului Braşov, cu împrumuturi de la bănci, pe structura proprie bugetară” a spus primarul George Scripcaru, potrivit capital.ro.

Publicat: 09 iun. 2019, 11:38 Autor: Simona Ciao.ro
Pe aceeași temă
×