Revolut – cardul de credit folosit de vedetele din lumea întreagă

Publicat: 23 Oct. 2019, 15:39 Life
Revolut – cardul de credit folosit de vedetele din lumea întreagă

Probabil că ai auzit despre Revolut – compania fintech ce a revoluționat sistemul bancar din lumea întreagă.

Ei bine, tot mai multe vedete, atât autohtone, cât și din țările vestice aleg să folosească această aplicație în viața de zi cu zi. În cazul în care te întrebi de ce, citește în continuare articolul pentru a afla.

Ce este Revolut?

Revolut este o instituție financiară online, ce a fost lansată în Marea Britanie în anul 2015 și care a venit cu o serie de servicii revoluționare, servicii care au cutremurat întregul sector bancar clasic, la nivel mondial.

Revolut – cardul de credit folosit de vedete

Inițiatorii proiectului și-au dorit să construiască o platformă prin intermediul căreia să se poată face mai multe lucruri, neauzite până atunci:

 • Conversie valutară avantajoasă pentru utilizatori, nu pentru bănci
 • Transferuri bancare fără comisioane și rapide
 • Retrageri gratuite de bani, din orice colț al lumii, în orice monedă
 • Crearea unui card revoluționar, mai sigur și cu mai multe utilizări ca până atunci

Toate aceste lucruri nu doar că le-au ieșit, dar cei din conducere au reușit să își depășească cu mult așteptările. Astfel, în ziua de astăzi, compania are mai bine de 4.5 milioane utilizatori la nivel mondial, 1.6 milioane dintre ei fiind din Marea Britanie.

Privire de ansamblu

În prezent, prin intermediul unui card Revolut vei putea face plăți și retrage bani în mai bine de 150 monede diferite, de la bancomatele băncilor locale, fără să plătești vreun comision pentru tranzacțiile efectuate.

Așa că, indiferent dacă te afli în Mexic sau în Dubai, atunci când vei avea nevoie de bani cash, vei putea merge la ATM-ul oricărei bănci locale și vei putea retrage sumele necesare, în moneda locală. Nu mai trebuie să stai cu grija cursului valutar – toate operațiunile sunt efectuate la cursuri interbancare. Așadar, nu vei pierde bani din cauza unui curs nefavorabil ție.

Pe aplicația de mobil vei putea păstra economii în nu mai puțin de 29 valute diferite, printre care Euro, USD, Liră Britanică și Turcească, Leva și, desigur, RON.

În ceea ce privește Revolut România, în țara noastră sunt în momentul de față mai bine de 250.000 utilizatori, iar numărul lor crește constant. Cei din conducerea sucursalei susțin că sunt peste 1.200 conturi noi create în fiecare zi.

Revolut păreri

În ceea ce privește părerea utilizatorilor vis-a-vis de această aplicație, ea este una extrem de bună. Iar asta de datorează, în primul rând, beneficiilor cu care un cont Revolut va veni. Dintre ele, putem enumera următoarele:

 • Vei putea realiza plăți fără să fii nevoit să plătești comisioane, indiferent de valuta în care se realizează acestea sau de suma de bani
 • Poți retrage numerar de la ATM-urile oricărei țări, fără taxe sau comisioane – ești limitat totuși, în funcție de tipul de cont pentru care aplici (detalii mai jos)
 • Dispui de cel mai bun curs valutar existent pe piață; efectiv vei schimba bani la aceleași valori pe care le utilizează și instituțiile bancare
 • Ai opțiunea de a-ți deschide un seif electronic, ce funcționează ca un cont de economii
 • Transferurile bancare sunt complet gratuite și se procesează instant către utilizatorii Revolut (durează între trei și cinci zile pentru a transfera bani către bănci din România)
 • Beneficiul suprem este dat de cardul Revolut, care este unul, de-a dreptul revoluționar

Cardul revolut

Am ales să discutăm separat despre acest card, pentru că el vine cu mai multe avantaje, ce trebuie prezentate pe îndelete. Așadar, iată care sunt acestea:

 1. Cardul poate fi conectat prin aplicația Apple Pay și folosit pentru efectuarea plăților POS direct cu telefonul mobil sau cu un smartwatch Apple
 2. Totodată, merge să fie conectat și la aplicația Carrefour Pay, în felul acesta putând fi utilizat și de către utilizatorii Android pentru efectuarea plăților prin telefonul mobil
 3. Aplicația vine cu opțiunea de a-ți deschide carduri virtuale de unică folosință, pe care să le utilizezi la plăți online – odată ce plata este efectuată, cardul este șters și înlocuit cu altul nou, astfel că al tău card fizic nu poate fi niciodată clonat
 4. Cardul are o mulțime de sisteme de securitate: 3D Secure pentru plăți online, securizare prin locație, securizare pe bază de amprentă, îți poți seta limite pe cont ș.a.m.d.
 5. Poți ține o evidență extrem de bună a cheltuielilor lunare – toate sumele care îți vor pleca din cont vor fi repartizate pe mai multe categorii: sănătate, alimentare, distracție etc.

Cât costă un cont Revolut

Există trei planuri diferite de tarifare, după cum urmează:

1. Cont Standard – gratuit

 • Nu te va costa nici un leu să îți deschizi un astfel de cont, însă va trebui să plătești o taxă unică de transport, de 25 lei, pentru a putea primi cardul
 • Dacă utilizezi link-ul de mai jos, transportul va fi gratuit, iar tu vei primi un bonus de 25 lei pentru fiecare card nou activat.
 • Ai o limită în ceea ce privește suma maximă pe care o vei putea retrage, de 800 lei/ lună
 • Nu vei putea face schimburi valutare mai mari de 20.000 lei/ lună

2. Cont Premium – 30 lei/ lună

 • Transport rapid gratuit al cardului și vei putea conecta două carduri la același cont
 • Vei putea retrage maxim 1600 lei/ lună
 • Nu ai limită în ceea ce privește schimbul valutar
 • Ai acces la cinci criptomonede

3. Cont Metal – 55 lei/ lună

 • Transport rapid gratuit al cardurilor (maxim două carduri metal)
 • Poți retrage până la 2400 lei/ lună
 • Fără limită la schimburile valutare
 • Acces la cinci criptomonede
 • Serviciul Relații Clienți prioritar, cu răspuns rapid
 • Cashback de 0.1% pentru toate plățile efectuate cu cardul în Europa și de 1 % în afara continentului

Până de curând, cei de la Revolut au avut activă o campanie de familiarizare a populației cu serviciile lor. Astfel că până la finalul lunii septembrie, toți cei care își deschideau un cont nou, primeau automat 50 lei, în momentul activării cardului.

Cu toate că oferta nu mai este valabilă în acest moment, tot vei putea primi un bonus de 25 lei pentru fiecare card nou activat, dacă dai click pe link-ul acesta. Mai mult decât atât, și transportul cardului până la adresa furnizată de tine se va face gratuit.

Sfaturi revolut

În încheiere, dorim să îți oferim câteva sfaturi despre utilizarea cardurilor Revolut, care suntem siguri că îți vor părea foarte utile:

Retrageri de numerar

Mare atenție la banii pe care îi retragi de la bancomate. În cazul în care vei depăși valorile maxim admise pentru fiecare tip de card în parte, ți se va opri un comision de 2 %, pentru acele sume care depășesc limitele. Totodată, pentru retragerea de numerar în timpul week-end-urilor va trebui să plătești un comision de 0.5 %, indiferent dacă te regăsești în limitele lunare.

Schimburi valutare

Și atunci când efectuezi schimburi valutare trebuie să ai grijă. Asta deoarece dacă depășești valorile maxim admise pentru conturile standard, ți se va opri un comision de 0.5%. La fel se va întâmpla și în cazul în care vei efectua schimburi valutare în timpul week-end-urilor.

Nu-ți transfera sume mari de bani deodată în cont

În cazul în care vei dori să îți transferi sume mari de bani în cont, să zicem pentru a-i schimba în Euro în vederea achiziționării unei locuințe, este bine să știi că, cel mai probabil, contul tău va fi blocat. Asta până când vei reuși să aduci acte doveditoare pentru sumele transferate. Dar întreg procesul poate dura câteva zile. Este un sistem de siguranță pe care cei de la Revolut trebuie să îl aplice, la fel ca orice altă bancă din lume.

Transferul de bani din conturile bancare clasice costă

Mare atenție atunci când transferi bani din conturile bancare din România în cele Revolut. În mod cert ți se vor opri anumite comisioane. Acestea vor varia în funcție de banca cu care lucrezi, dar în mod cert va trebui să achiți ceva.

Publicat: 23 Oct. 2019, 15:39 Life
Pe aceeași temă