Vara se apropie iar rețetele cu legume de sezon sunt la mare căutare! Ciao.ro vă prezintă o rețetă absolut delicioasă, de chifteluțe de dovlecei cu brânză, perfectă pentru zilele toride din sezonul cald.
3 – 4 dovlecei (circa 700–800 gr.)
200 gr. – brânză de vaci (sau telemea de vaci sau oaie)
150 gr. – făină albă
mărar
3-4 fire de ceapă verde
1 ou
½ linguriță – fulgi de ardei chilli uscați
Sare și piper negru
Ulei de floarea soarelui sau ulei de măsline
Dovleceii se curăță de coajă și se dau pe răzătoarea cu găurile mici. Într-un alt vas pe aceași răzătoare se raze brânza. Dovleceii se scurg de apa pe care o lasă și se pun peste brânză. Peste brânză și dovlecei se adaugă ouăle, mărarul tocat mărunt, ceapa, sare, piper, oul și chili. Se amestecă bine ingredientele.
Dacă este compoziția prea moale se adaugă câteva linguri de făină și se amestecă bine. Se pune uleiul la încins și se pun chiftelele în tigaie. Acestea se prăjesc la foc mediu până se rumenesc pe ambele părți. După ce s-au prăjit chiftelele se pun pe un șervețel de hârtie pentru a absoarbe surplusul de ulei.
Sursa foto: Captura Youtube