Rețete delicioase. Cum să prepari cina rapid și doar din trei ingrediente

Publicat: 01 apr. 2021, 10:58 Autor: Elena Retete & Diete
Rețete delicioase. Cum să prepari cina rapid și doar din trei ingrediente

Pentru zilele în care timpul devine o problemă iar ideile pentru cina sunt limitate, puteţi încerca o reteţă extrem de simplă, rapidă şi delicioasă.

Iată reţeta pentru o cina rapidă: baghetă umplută cu usturoi, caşcaval ras şi verdeaţă.

Ingrediente:

· 1 baghetă

· 3 fire de usturoi verde

· 200 g caşcaval ras

· 1/2 pachet de unt

· pătrunjel

· sare

Mod de preparare:

Toacă usturoiul. Amestecă-l cu untul (pe care-l ţii în prealabil la temperatura camerei să se înmoaie) şi cu jumătate din caşcavalul ras. Adaugă puţină sare şi jumătate din pătrunjelul tocat.

Crestează pâinea astfel încât să formezi un model, fără să ajungi însă la baza acesteia.

Umple crestăturile cu amestecul de unt, caşcaval şi usturoi. Presară restul de caşcaval şi dă la cuptor să se rumenească. Se serveşte caldă, ornată cu pătrunjel.

Tips: Dacă vă doriți ca cina să fie de post, renunțați la cașcaval și adăugați ciuperci, iar în loc de unt, puteți folosi ulei de măsline. 

Și pentru că suntem în Postul Paștelui, Ciao.ro vă amintește de o altă rețetă fabuloasă: Imam Baialdî 

Ingrediente:

• 1,5 kg vinete coapte şi lungi

Umpluturã:

• 2 cepe

• 2 morcovi

• 1 pãtrunjel

• 1 ţelinã

• 2 ardei graşi

• 3 linguri varzã tocatã

• 3 cãpãţâni usturoi

Sos:

• 1 kg roşii

• 200 ml ulei mãsline

• piper, sare

• 1 ardeiaş iute

Mod de preparare:

Vinetele se spală se scot din coadă şi se cresteazã, dar numai de patru ori, şi nu aşa adânc, cât sã se ţină un pic vânăta de miez. Se opăresc iute, se presară cu sare şi se pun între funduri de lemn, presate, să îşi lase zeama amăruie. Se toacă toată umplutura şi se căleşte în 100 ml ulei de măsline. Usturoiul nu se căleşte, acesta trebuie să rămână proaspăt până se pune în vânătă. Cățeii de ustoroi se taie în două. Vinetele se pun în tavă iar în crestături se pune umplutura, usturoiul, sare şi piper. Roşiile se curăţă de pieliţă şi se dau prin sită.

Se toarnã untdelemnul rămas, bulion de roşii, ardeiul iute tocat. Se pune tava la cuptor, acoperită, să se coacă înăbuşit o jumătate de oră, apoi se lasă să scadă pe marginea plitei.

Legenda reţetei de vinete umplute ( Imam Baialdî)

Legendă spune că, în urmă cu multe sute de ani, femeile musulmane nu aveau voie să iasă din casă și să facă singure piața. De aceea, în casa imamului, acesta era cel care cumpăra toate cele necesare. Într-o zi, însă, a uitat să cumpere alimente iar soția lui a fost nevoită să gătească numai cu ceea ce mai rămăsese în cămară, respectiv vinete, ardei și ulei de măsline.

Ea a pregătit un fel de mâncare ce a fost pe placul imamului care a și lăudat-o. A două zi, femeia i-a spus soţului să cumpere și ulei de măsline, dacă tot face piața. El s-a mirat, pentru că știa că mai este un vas plin în cămară. Atunci, nevasta i-a spus că l-a pus pe tot în mâncare: “Ai văzut că, deși nu era nici un pic de carne, mâncarea a fost foarte gustoasă, pentru că am scăldat vinetele în ulei”. Auzind că a mâncat ceva pregătit cu un vas întreg de ulei de măsline, scump, imamul a leșinat, notează jurnalul.ro.

Sursa foto: Pexels.com

Publicat: 01 apr. 2021, 10:58 Autor: Elena Retete & Diete
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă