Reteta zacusca de peste. Este cea mai gustoasa

Publicat: 31 Oct. 2018, 16:28 Retete & Diete
Reteta zacusca de peste. Este cea mai gustoasa

Daca te-ai saturat de clasica reteta de zacusca de vinete si vrei sa incerci ceva nou, dar la fel de gustos, atunci zacusca de peste este raspunsul.

Reteta zacusca de peste. Este cea mai gustoasa modalitate de a te bucura de peste. Aceasta reteta de zacusca de peste este specialitatea pescarilor lipoveni, fiind una dintre cele mai gustoase. Asa ca nu mai stati pe ganduri, trebuie neaparat s-o incercati.

Zacusca de peste – ingrediente:

2 kg de pește
1 kg ceapă
2 kgde ardei roșii
1/2 kg morcovi
2 kg roșii
1/2 L ulei
1/2 lingură zahăr
1/4 lingură sare
200-250 ml oțet
1-3 căței de usturoi
boabe de piper și foi de dafin – după gust

Reteta zacusca de peste. Este cea mai gustoasa

Zacusca de peste – mod de preparare:

Pune la fiert peștele, în apă cu sare și oțet. Dacă face spumă, arunc-o din când în când. Oprește fierberea când carnea se desprinde de pe os – înseamnă că a fiert destul.

Când se răcește, scoate carnea de pește de pe os. Nu este problemă dacă mai rămân oscioare mici. Au fiert îndeajuns de mult încât să se macereze când vei combina ingredientele pentru zacuscă.

Mărunțește peștele, fie cu ajutorul unei mașini de tocat fie, mai simplu, făcând-l fâșii-fâșiuțe cu mâinile. Varianta a doua e indicată dacă vrei să rămână bucățile de pește mai mari în zacuscă, să se simtă.

Între timp, coace și curăță ardeii. Decojește și toacă roșiile.

Toacă ceapa, dă morcovul pe răzătoarea mare. Pune ceapa și morcovul la călit în ulei încins. Când s-au înmuiat cât de cât, adaugă și ardeii copți tăiați fâșii. Spre final, adaugă roșiile tocate. Asezonează cu sare și zahăr.

Toarnă apă peste, amestecă și semi-acoperă vasul cu ceva. Lasă legumele la înăbușit la foc mediu spre mic, până se leagă sosul. Adaugă peștele, oțetul, foile de dafin, usturoiul.

Scoate foile de dafin (altfel o să ai o zacuscă amară) și lasă la răcit. Pune în borcane și sterilizează-le la bain-marie timp de o oră.

Zacusca de peste – sfaturi

Peștele să fie fără cap și coadă. Și, dacă se poate, să nu fie alb, deoarece acela e mai puțin gras și zacusca va ieși mai fadă. (Recomand macroul).
Ardeii să fie mai cărnoși.
Ceapa, de preferat, să fie albă.
Roșiile să fie bine coapte.

Sursa

Publicat: 31 Oct. 2018, 16:28 Retete & Diete
Pe aceeași temă